VICTAM terug in Jaarbeurs Utrecht

icon.highlightedarticle.dark Management
77 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: VICTAM terug in Jaarbeurs Utrecht

VICTAM International, ‘s wereld grootste vakbeurs voor de productie van diervoeder, komt terug naar de oude stek in Utrecht. Het 3-jaarlijkse evenement vindt plaats van 31 mei tot 2 juni 2022 in de Jaarbeurs, gelijktijdig met GRAPAS Europe, de vakbeurs voor de graan-, meel- en rijstverwerkende industrie en VIV Europe, gericht op de pluimveesector.

Tekst: Vincent Hentzepeter | Fotografie: VICTAM International

Met deze combinatie van vakbeurzen biedt het evenement een alles-in-een-formule voor professionals in deze specifieke takken van de stortgoedverwerkende industrie. Een randprogramma met conferenties en technische seminars omlijst deze tentoonstelling, terwijl de informatiebijeenkomsten tijdens VICTAM prima zijn om te netwerken met collega’s en klanten. Alle lezingen zijn op de tweede verdieping van het beursgebouw.

VICTAM-programma

De beursvloer met exposanten biedt de nieuwste technologie voor de verwerking van veevoeders en de benodigde ingrediënten en additieven, voer voor huis- en waterdieren, en toont de nieuwste technieken voor het malen van graan en meel. Ook op het gebied van de verwerking van biomassa is tijdens VICTAM International 2022 het nodige te zien. In volgorde van belangrijkheid steekt de verwerking van voeders er met 57% van het programma bovenuit. Voer voor aquacultures en dierenvoeding zit op 22%. De verwerking van granen, meel en rijst is goed voor 21% van het totaal.

Article image of: VICTAM terug in Jaarbeurs Utrecht

Bezoekersprofiel VICTAM

Tijdens de vorige editie in juni 2019 in Keulen gaven 248 exposanten uit 31 verschillende landen acte de présence. Hiervan kwam 80% uit Europa, 9% uit Azië en 11% van elders. Uit de exposantenenquête destijds blijkt dat negen van de tien ondernemingen ook de intentie had om de komende editie deel te nemen. Er zullen dus veel vertrouwde gezichten te zien zijn in Utrecht.

Er kwamen ruim 5.000 uit 85 landen op de editie 2019 af. Hiervan kwam zo’n 80% uit Europa. Daarbuiten waren het vooral de delegaties uit Brazilië, China, Japan, Rusland en Turkije die opvielen. Bezoekers komen vooral uit de hogere echelons. Ongeveer 40% behoort tot de directie, 30% tot het management en ruim 15% is gespecialiseerd in voeding en recepturen. De helft van de geïnteresseerden komt uit de diervoederindustrie, om en nabij de 10 % uit de petfoodsector of de graan-, meel- en rijstindustrie, en 7% uit de visvoersector. Drie op de tien is eindbeslisser, vier op de tien heeft een belangrijke invloed op toekomstige investeringen. Bezoekers geven aan vooral te komen voor het zien van nieuwe producten, het aanhalen van contacten met leveranciers en het ontmoeten van nieuwe leveranciers. 90% van de bezoekers zei in 2019 de beurs in 2022 opnieuw te bezoeken. Ze waardeerden het evenement met een 8,5 op een schaal van 10.

Article image of: VICTAM terug in Jaarbeurs Utrecht

GRAPAS

Hoofdmoot bij het GRAPAS-evenement zijn gespecialiseerde systemen en technologieën voor de industriële verwerking in rijst- en meelfabrieken, inclusief oplossingen voor de opslag van granen, bewaartechnieken en transport. Verder is er op GRAPAS International 2022 de nodige hulp­apparatuur voor molens te zien. Wie op zoek is naar technologie voor de productie van deegwaren, ontbijtgranen en geëxtrudeerde snacks kan hier zijn of haar hart ophalen. Ter verdieping is er de GRAPAS & Global Milling Conference om bijgepraat te worden over het laatste nieuws in de sector.

VIV

VIV Europe 2022 vindt ook gelijktijdig met VICTAM plaats en vult het expositieprogramma aan met een pluimveefocus. VIV biedt voor deze sector alles over de voederproductie, de benodigde fabrieken, voederverwerking en -opslag, mengvoeders, voederingrediënten en additieven.

________________________________________________

■ VICTAM 2022 in vogelvlucht

■ Vakbeurzen: VICTAM International, GRAPAS Europe en VIV Europe
■ Locatie: Jaarbeurs Utrecht
■ Toegang vakbeurs: 31 mei tot 2 juni van 10:00 tot 18:00
■ Toegang conferenties en seminars: 31 mei tot 2 juni van 9:00 tot 17:00
■ Exposantenborrel: 31 mei van 18:00 – 19:30
■ Meer informatie op: www.victaminternational.com, www.viveurope.nl

Article image of: VICTAM terug in Jaarbeurs Utrecht

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark