Verwarmde nooddouches voor iedere industriële situatie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verwarmde nooddouches voor iedere industriële situatie

Stel je eens voor hoe het zal zijn als je n.a.v. een calamiteit minimaal 15 minuten moet douchen onder ijskoud water… Zou jij dat volhouden?
Met een verwarmde nooddouche biedt je een veilige, werkende en gebruikersvriendelijke oog- en nooddouche die in alle omstandigheden doet wat hij moet doen. Het slachtoffer kan gebruik maken van verwarmd water waardoor onderkoeling wordt voorkomen.

Thermo-nooddouche
Een thermo-nooddouche is ideaal voor gebruik in industriële omgevingen. Door de ingebouwde boiler is er altijd beschikking over heet water. Middels een mengkraan is de douchetemperatuur op een behaaglijke temperatuur in te stellen. Op deze manier is een minimale spoeltijd van 15 minuten is geen enkel probleem.
De douchekop heeft een hoge doorstroomcapaciteit en wordt net als de douches gemaakt door FSP-Tech®. Zo ben je altijd verzekerd van hoge kwaliteit.

Tankdouche
Tankdouches bewijzen zich al jaren binnen de gehele chemische en petrochemische industrie, procesindustrie, scheepvaart en offshore. Een tankdouche zal water leveren in een aangename temperatuur waardoor er geen risico op onderkoeling bestaat.
Een tanknooddouche waarborgt een maximale beschikbaarheid van de veiligheid. De opslagtank levert altijd water, ook bij het wegvallen van de waterdruk en/of elektriciteit.

Vorstvrije oog- en nooddouches
Overal daar waar de omgevingstemperaturen onder 0°C kunnen zakken, moet voor 100% de bedrijfsveiligheid van de redding- en beschermingsvoorzieningen worden gewaarborgd. Met onze vorstvrije oog- en nooddouches is dat geen probleem. In het verleden werd met zelflediging door middel van ondergrondse ventielen of damp gewerkt. Nu worden al vele jaren gebruik gemaakt van effectieve tracing waardoor leidingen niet kunnen bevriezen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze (verwarmde) nooddouches, of heb je andere vragen? De professionals van Nedelko staan klaar om je te woord te staan en je de beste oplossing te bieden voor ieder vraagstuk.

Nedelko nooddouches icon.arrow--dark

Geschreven door

Nedelko BV

Nedelko Veiligheid… Zorg voor beheersing van gevaarlijke situaties Nedelko is jouw vertrouwde partner en leverancier van onder meer veiligheidsoplossingen. Met meer dan 100 medewerkers en vestigingen in Nederland, België, Tsjechië en... Lees meer