Verpakkingslijn om diervoeding automatisch te verpakken

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
46 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verpakkingslijn om diervoeding automatisch te verpakken

Een centrale Winner robot die verschillende verpakkingslijnen stapelt, een Tosa palletwikkelaar die deze wikkelt en een automatische afzakinstallatie voor hondenvoer. Dat is de vraag die Tijssen Goed Voor Dieren ons voorschotelde. We werkten een verpakkingslijn uit op maat van hun productie(ruimte).

Centrale spil in de verpakkingslijn is de Winner 600 Green robot palletiser, die twee inkomende lijnen stapelt op verschillende palletformaten. De palletiser wisselt gemakkelijk tussen verschillende patronen zoals een drie- of vierslag.

De afgevulde zakken worden langs twee kanten aangevoerd naar de palletiser. Aan de ene kant komen ventielzakken met dierenvoeding aan. Aan de andere kant gesealde openmondzakken met hondenvoer. Dat hondenvoer werd voordien door een semiautomatische machine verpakt. We vervingen de machine door een volautomatische MTB Flex Bag die gemakkelijk kan schakelen tussen laminaatzakken en zakken uit PE.

De Winner 600 Green robot palletiser komt in een uitvoering met extra lange arm en heeft daardoor een groter bereik. Op die manier bereikt de machine probleemloos twee opneemplaatsen van zakken, twee palletmagazijnen, een ondervelmagazijn en twee stapelplaatsen.

De gestapelde pallets worden afgevoerd via rollenbanen en komen samen in één invoerpunt voor de TOSA 090 palletwikkelaar. De automatische wikkelaar wikkelt pallets van alle lijnen met strakke resultaten.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Verpakkingslijn om diervoeding automatisch te verpakken

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer