Verpakkingslijn met luchtdichte verpakkingen voor bekend chocolademerk

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
54 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verpakkingslijn met luchtdichte verpakkingen voor bekend chocolademerk

De klant wilde specifiek een verpakkingslijn om chocoladedruppels te verpakken in zakken die ontlucht, maar die niet volledig vacuümgetrokken, waren. Als ze volledig vacuümgetrokken zijn, zijn ze heel strak en moeilijk te stapelen. Ze moeten net voldoende ontlucht zijn zodat ze stevig en goed stapelbaar zijn zonder het product te beschadigen.

Het resultaat was een automatische verpakkingslijn waarin luchtdichte verpakkingen met chocoladedruppels van A tot Z worden afgehandeld.

Bij deze opdracht was het uiterst belangrijk dat de zakken volledig dicht, sterk en zelfdragend waren. Voorheen werd het product verpakt in een zak en vervolgens in een doos. Hierbij moest de eindklant een doos pakken, die opendoen, een zak opensnijden en deze leeggieten. Dankzij de eenvoudige opening van de nieuwe zakken, is het nu veel makkelijker om het product in het proces te verwerken.

Concreet gaat het om zakken van 10 tot 15 kg gemaakt van polyethyleen, een monomateriaal dat gerecycleerd kan worden.

Het product wordt verpakt door de Essegi F1000 verpakkingsmachine in rvs. Het verpakkingsproces wordt gevolgd door metaaldetectie, een controleweging, printen van tekst op de zak, plaatsen van een label en een nauwkeurige stapeling. Hierbij worden afgekeurde zakken automatisch afgestoten. In totaal heeft de verpakkingslijn een lengte van zo’n 60 tot 70 meter.

Aangezien kwaliteit cruciaal was bij dit project, werd er extra ingezet op testing van de verpakkingen, het gewicht, de labels, enzoverder. Zo worden de verpakkingen aan meerdere controles onderworpen om te controleren op 100% dichtheid. De labelposities worden gecontroleerd door camera’s.

Machines gebruikt in deze realisatie
•Essegi F1000 rvs verpakkingsmachine
•Dubbele Essegi nettowegers
•Winner 400 ER-stapelaar met Europack pallettransport
•Randapparatuur zoals zakkentransport, labeling, printing, metaaldetectie en controleweging

Lees meer over deze realisatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Verpakkingslijn met luchtdichte verpakkingen voor bekend chocolademerk

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer