Verpakken van zeer moeilijke poeders

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verpakken van zeer moeilijke poeders

Bij CONCETTI hebben ze succesvol de nieuwe en innovatieve IGF verpakkingsmachines voor moeilijke poeders in dienst genomen. De IGF zakkenvulmachines kunnen vele diverse voorgevormde zakken behandelen met tevens de mogelijkheid voor een FFS module te integreren.

Door middel van de laatste technologische ontwikkelingen kan er sneller en nauwkeuriger poeders afgevuld worden. Zo zijn er installaties in gebruik voor producten die zeer moeilijk te behandelen zijn:
* Extreem fijne beluchte poeders
* Zeer lichte poeders (onder 0,1 Kg/l) in zakken van 130cm
* Fijne poeders met de nodige hygiëne en veiligheidsmaatregelen, in compacte en luchtledige zakken om deze eenvoudig te palletiseren.
* Bloem, met een MAP systeem voor het injecteren van inert stikstof in de zakken om zo de houdbaarheid te verlengen en productkwaliteit te behouden.
* Cement, met het gebruik van een zesdelig zakkenvulstation voor ontluchting en compacteren van de zak. De machine is ontwikkeld voor standaard PE buisfolie in plaats van duurder verpakkingsmateriaal met ontluchting.
* Corrosieve producten zoals bijtend soda/potas in vlokken of korrelvorm.

Concetti heeft in zijn gamma combinatie installaties waar zowel in voorgevormde zakken als buisfolie kan verpakt worden.

U kan Concetti vinden op de Powtech beurs in Hal 1, stand 610. Maxpac, exclusiever agent van Concetti in de Benelux, kan u ontmoeten op de Macropak in Hal 1, stand A011.

Geschreven door

Maxpac bvba

Maxpac is specialist in het leveren van installaties, machines en complete verpakkingslijnen voor poeders en granulaten. Doseren, wegen, verpakken, pallettiseren, rekwikkelen en stretchhoezen, voor elke toepassing kunnen wij u een... Lees meer