Vermindering van CO2 uitstoot met Rhewum zeemachines bij Electrabel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vermindering van CO2 uitstoot met Rhewum zeemachines bij Electrabel

De zeefmachines van het type WA 220×538 / 1, inclusief de bijbehorende productvoeders zijn geïnstalleerd op de site van Electrabel in Nijmegen, Nederland.
Met een producttoevoercapaciteit van 120 m³/uur (ca. 30 ton/uur) per zeef worden de houtsnipper brokken gegarandeerd gescheiden van elk oversized product. Oversized korrels zouden kunnen leiden tot verstopping van de benedenstroomse processing units die de houtsnippers in de conventionele stoomketels blazen.
De gedeeltelijke vervanging van koolstof door de houtsnippers als bron van uitstoot maakt het mogelijk de CO2-uitstoot van conventionele energiebronnen te verschuiven naar hernieuwbare energiebronnen.
Dankzij de zeer efficiënte elektromagnetische aandrijving in de Rhewum WA zeefmachines kan deze veeleisende zeefapplicatie worden gerealiseerd. Deze elektromagnetische trillende koppen zijn dé optimale oplossing voor het productklont vrijhouden van de zeefdoeken en wanneer er bij het zeven van fijne tot zeef fijne zeefdeeltjes op grote snelheden sneetjes in het zeefdoek ontstaan.
De beslissende factor voor het zeven is de hoge snelheid bereikt door de magnetische schijven. De inclinatie van de zeefmachine, welke het toegevoerde product classificeert volgens de geprojecteerde maaswijdte, helpt verder het voorkoming van mogelijke ophopingen door houtsnippers welke zichzelf vloeibaar maken door de hoogfrequente trillingen. Een vlakke staande zeefmachine (zoals bijv. Rhewum MDS zeef) zou geen vrijhouding van de zeefdoeken garanderen.
De houtsnipper brokken glijden met hoge snelheid over de zeefdoeken. Zelfs bij deze hoge progressieve snelheid is de zeefinstallatielengte van 5.38 m. in combinatie met de hoge frequentie van de elektromagnetische aanvoer verzekerd dat elk partikel regelmatig in contact zal zijn met het toegepaste zeefdoek om uiteindelijk uitgezeefd te worden.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Vermindering van CO2 uitstoot met Rhewum zeemachines bij Electrabel

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer