Vergroot uw IO-Link bereik tot 100 meter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vergroot uw IO-Link bereik tot 100 meter

Een van de nieuwste innovatieve producten van ifm electronic op het gebied van IO-Link is de repeater. Hiermee is het mogelijk de kabellengte voor IO-Link te verhogen tot 80 meter.

Soms moeten sensoren op een grotere afstand van het aansluitpunt worden geïnstalleerd. Omdat IO-Link een gegarandeerd bereik heeft van twintig meter, kunnen er aanzienlijk hogere kosten ontstaan wanneer er een grotere lengte benodigd is. ifm biedt met de IO-Link repeater (E30444) een oplossing om deze afstanden te overbruggen.

Afhankelijk van de overdrachtssnelheid, kabeldiameter en stroomopname van het aangesloten apparaat kan het bereik met behulp van deze repeater met telkens 20 meter worden uitgebreid. De IO-Link repeaters worden daarvoor per applicatie en gewenste afstand gewoon serieel in de bekabeling opgenomen. Hierbij is een serieschakeling van maximaal drie repeaters mogelijk.

De IO-Link repeater is fabrikantonafhankelijk en werkt daarom op alle gecertificeerde IO-Link-masters. Doordat er geen configuratie nodig is, is de repeater snel en gemakkelijk in gebruik te nemen.

Geschreven door

ifm electronic b.v.

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en produceert ifm electronic besturingscomponenten en systemen – van standaardsensoren tot complete besturingen in de industriële automatisering. Dankzij intensieve samenwerking met klanten heeft ifm... Lees meer