Verbetering scheidingsproces voor gerecycled PET-plastic bij PFR Nord

icon.highlightedarticle.dark Milieu
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verbetering scheidingsproces voor gerecycled PET-plastic bij PFR Nord

PFR Nord GmbH (PFR staat voor “PET Flaschen Recycling”) richt zich op de recycling van PET-plastic van drinkflessen. PFR Nord beschikt over een opslagplaats en productieruimte van 41.000 vierkante meter en is trots op hun processen en het feit dat hun recyclinginstallaties ontworpen is om producten zo efficiënt en effectief mogelijk te verwerken. De producten van PFR Nords stammen nog uit de tijd van het Duitse statiegeldsysteem, en het bedrijf verplaatst en recyclet nog steeds meer dan 40.000 drinkflessen per jaar.

Voor het preliminair scheiden van de vaste deeltjes van het waswater gebruikte PFR Nord eerder een zeefmachine van de concurrentie. Zij namen contact op met Russell Finex voor een meer geschikte, betrouwbare vervanging van de proceslijn. De machine die het bedrijf hiervoor gebruikte leverde niet de juiste doorvoersnelheid en zij moesten een grotere maaswijdte gebruiken om de gewenste doorvoer van het proces te bereiken.

Nadat de testperiode succesvol was verlopen, bleek de Finex Separator™ de perfecte oplossing te zijn in de productielijn van PFR Nord. Eenmaal ter plaatse geïnstalleerd zorgde hij voor een aanzienlijk hogere doorvoersnelheid dan de vorige machine, en bereikte hij de benodigde doorvoer van 35 m³/u door een maaswijdte van 200 μm. Door het ontwerp werd een hogere scheidingsnauwkeurigheid en een langere levensduur van het zeefgaas bereikt, wat resulteerde in een hogere productiviteit, omdat het zeefraam minder vaak hoefde worden te vervangen.

De Finex Separator™ is ontworpen voor het nauwkeurig op maat scheiden van materialen als plastic in één naadloze handeling. Het is een veelzijdige machine die in staat is alle gewenste doorvoer te hanteren en is beschikbaar met een diameter van 30”, 40”, 48” en 60”. De machine is eenvoudig te demonteren en te onderhouden, zodat de stoptijd en de
onderhoudskosten minimaal zijn.

Managing Director van PFR Nord, dhr. Holger Mainka, zegt: “We zijn zeer tevreden met hoe Russell Finex net dat beetje extra deed om een oplossing te bieden voor onze problemen. Het feit dat zij ons een testmachine boden voor de oplossing bleek ook ontzettend nuttig en we zijn erg blij met de samenwerking die werd opgezet.”

Meer infoicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Verbetering scheidingsproces voor gerecycled PET-plastic bij PFR Nord

Russell Finex N.V.

Russell Finex nv; wereldleider op gebied van zeefmachine en filters. Prijs, kwaliteit, productiviteit: drie sleutelwoorden die een firma zeker in het oog moet houden om de concurrentie voor te blijven.... Lees meer