VEGA investeert in technici van de toekomst met gratis sensoren

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: VEGA investeert in technici van de toekomst met gratis sensoren

VEGA, leverancier van Duitse meetinstrumenten van hoge kwaliteit, doneert een serie drukopnemers en een radarniveaumeter aan de onderwijsinstellingen Goflex en Vakwijs. Het doel: technici in opleiding vertrouwd maken met moderne industriële sensoren.

Hoewel de meeste technische opleidingen voor de procesindustrie de beschikking hebben over proces skids, zijn die zelden voorzien van de meest geavanceerde sensoren. In de praktijk komen de technici in opleiding zowel verouderde sensoren, maar ook nieuwere sensoren tegen. VEGA leverde onlangs een doos met gloednieuwe sensoren aan Goflex en Vakwijs om cursisten en medewerkers in opleiding de kans te geven ervaring op te doen met moderne, high-end sensoren.

Thomas Hendriks van VEGA legt uit: “De sensoren waren voor een klant besteld, maar bleken niet meer nodig te zijn. Je kunt wachten tot je een nieuwe klant aan die sensoren kunt koppelen, maar je kunt ook investeren in de technici van de toekomst. Die hebben we in de industrie namelijk hard nodig. Daarnaast vinden we het uiteraard prettig dat beginnende technici bekend raken met onze producten.”

Michael Elsenbach, adviseur bij Goflex en Vakwijs is zeer enthousiast over de sensoren. De drukopnemers en radarniveaumeter uit de nieuwe 2020-serie zullen door cursisten worden ingebouwd in de onderwijs-skids, maar Elsenbach heeft ook plannen om ze in een demo-opstelling in te bouwen die op open dagen wordt gebruikt om leerlingen te werven. “Dat je een sensor in gebruik kunt nemen met je smartphone spreekt tegenwoordig bij de jeugd zeer tot de verbeelding, weten we uit ervaring.”

Lees het verhaal icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:VEGA investeert in technici van de toekomst met gratis sensoren

VEGA Meet- en Regeltechniek

Specialist in niveau-, schakel- en drukmeettechniek Lees meer