Veerveiligheden voor chemische installaties

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Veerveiligheden voor chemische installaties

VCC heeft een selectie gemaakt van de meest bruikbare en kwalitatief sterke veiligheids-, regelkleppen en afsluiters voor de chemische industrie. Gesloten systemen en controle en tijdige afvoer van druk zijn daar immers van levensbelang.

In de chemische industrie is sprake van uiteenlopende installatieprocessen en omstandigheden die ieder hun eigen uitdagingen met zich meebrengen. VAn essentieel belang is dat elke installatie een gesloten systeem is en blijft, en dat de diverse soorten druk die er ontstaan, continu gecontroleerd worden en tijdig afgevoerd kunnen worden.

Juist bij chemische processen zijn precisie en gecertificeerde veerveiligheden onmisbaar, zodat de installatie optimaal functioneert en er geen onveilige situaties ontstaan.

VCC heeft een selectie gemaakt van de meest bruikbare en kwalitatief sterke veiligheids-, regelkleppen en afsluiters. Door de flexibele engineering en de verschillende modellen kan de goedgekeurde veiligheidsklep altijd op maat gemaakt worden voor een bepaalde installatie en vereiste certificering. De veiligheidskleppen zijn toepasbaar in diverse applicaties en systemen, zoals:

– Droogprocessen
– Polyurethaan installaties
– Autoclaven
– Raffinaderij/opslag
– Voor sproeidrogers en turboflowdrogers
– Distillatie-eenheid

Geschreven door

VCC BV

VCC BV (Valves & Controls) is uw partner als het aankomt op de nieuwlevering van appendages. Efficiënt en duurzaam werken staan bij ons centraal. Actief in de stoomindustrie, cryogene branche,... Lees meer