Veelzijdige nieuwe weegschaalmodellen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Veelzijdige nieuwe weegschaalmodellen

Mettler-Toledo introduceert de nieuwste modellen van het ICS-assortiment industriële weegschalen. De nieuwste ICS-weegschaalmodellen van Mettler-Toledo zijn speciaal ontworpen voor zware werkomstandigheden en zorgen voor uitermate nauwkeurige resultaten die de productiviteit en de rentabiliteit verhogen. Deze gebruiksvriendelijke weegschalen zijn bestand tegen stof, schokken en tocht, en zijn dus ideaal voor industriële werkomgevingen.

“De bewezen weegtechnologie heeft een schok- en stofbestendige behuizing, zodat de weegschalen verplaatst en gebruikt kunnen worden op nagenoeg elk punt van de productielijn. Uitermate flexibel en nauwkeurig,` zegt Market Manager Simone Zimmermann van Mettler-Toledo.
De ICS4_5 en ICS685 zijn gebruiksvriendelijk, duurzaam en nauwkeurig, en hebben heldere displayschermen en logische functiemenu`s. Nagenoeg iedereen kan deze weegschalen probleemloos gebruiken, omdat de operators stapsgewijs door een procedure worden geleid. Gebruikersbeheerprofielen maken de instelling van talen, privileges en toetsconfiguraties mogelijk, waardoor de weegschalen na afloop van een ploegendienst aan de nieuwe operators aangepast kunnen worden.
De applicatieniveaus kunnen worden aangepast aan eenvoudige weeg- en telfuncties of aan complexe bewerkingen, zoals totaliseren en totaliseren op een doel, of controlewegen en controletellen om over- of ondervulling te voorkomen. De verschillende balkgrafieken tonen de procesresultaten van activiteiten, zoals de afvulfunctie. Configureerbare softkeys stellen de gebruiker in staat functies te programmeren die van kritiek belang zijn voor een specifiek weegproces. Dit kan zelfs handsfree gebeuren! Deze functies helpen de werkbelasting van operators te reduceren bij arbeidsintensieve processen die uit meerdere stappen bestaan, zodat de productieve tijd van een operator wordt verlengd.

De weegstations en plateaus kunnen in een compacte, stand-up of aparte configuratie worden opgesteld, om het comfort van de operator verder te verhogen. Met de oplaadbare batterij en de WLAN-connectiviteit kan de weegschaal draadloos worden gebruikt, voor maximale flexibiliteit. Door colorWeight®-technologie aan de displayschermen toe te voegen, kunnen operators in één oogopslag zien of een gewicht of telling boven, onder of binnen de vastgestelde tolerantiewaarden valt.

Geschreven door

Mettler-Toledo B.V.

Mettler Toledo is de marktleider op het gebied van industrieel wegen. Wij leveren hoogwaardige oplossingen voor wegen, doseren en afvullen. Ons assortiment bestaat uit o.a. weegplateaus, load cells, weegschalen, -bruggen... Lees meer