Vaste stoffen flowmeter voor hoge temperaturen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vaste stoffen flowmeter voor hoge temperaturen

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. komt met de Bulkslide HT, een flowmeter voor vaste stoffen met hoge temperaturen tot 160 °C.

Een bulkstroom wordt in verticale richting over een gebogen glijgoot geleid. Het ontwerp is zodanig dat de snelheid van het product altijd hetzelfde is. Op het moment dat het product over de gebogen goot loopt is er sprake van een middelpuntzoekende kracht. Deze geeft op zijn beurt een reactiekracht die wordt gemeten in de loadcell. Deze kracht is recht evenredig met de capaciteit en wordt nauwkeurig berekent in de weegprocessor naar kg/uur of ton/uur.

Een aantal componenten, zoals loadcells en rubberpakkingen worden uitgevoerd in een speciale versie, zodanig dat het geheel bestand is tegen de hoge temperatuur.
Bovendien wordt de behuizing uitgevoerd in RVS. De product temperatuur kan maximaal 160 °C bedragen.

Een voorwaarde voor een goede werking van de Bulkslide is dat het product goedlopend en niet aanklevend is.

De voordelen van de Bulkslide zijn onder andere stofdichte behuizing, weinig onderhoud en een hoge nauwkeurigheid.

Het leveringsprogramma van Rice Lake bestaat verder o.a. uit de Master bandwegers, weeg/doseerbanden, schroefweegsystemen, valplaat meetsystemen, Loss-in-Weight-systemen, doorstroomwegers, silo- en bunkerwegingen en batchwegers. Daarnaast is er een uitgebreid leveringsprogramma van Rice Lake weegplateaus, loadcells, indicatoren.

Geschreven door

Logo van:Vaste stoffen flowmeter voor hoge temperaturen

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer