Vakbeurs Solids Anwerpen bevestigt: Explosieveiligheid is hot.

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vakbeurs Solids Anwerpen bevestigt: Explosieveiligheid is hot.

Op 6 en 7 april 2011 vond de 8ste editie van SOLIDS plaats in Antwerp Expo. De 135 topleveranciers stelden hun oplossingen voor de behandeling van bulkgoederen, poeders en granulaten voor aan de technisch-industriële wereld. Met 1.959 bezoekers stelt beursorganisator easyFairs vast dat de sector haar afspraak niet gemist heeft.

Strategisch informeren
Bezoekers kregen een veelzijdig en evenwichtig aanbod voorgeschoteld. De 135 technology providers stelden hun state-of-the-art oplossingen en tools voor aan het gespecialiseerde vakpubliek. Passie voor technologie centraal, daarvan getuige de 34% engineeringsprofielen van de geïnteresseerde bezoekers, op zoek naar nieuwigheden in op- en overslag, procestechniek en regelgeving van stortgoederen, poeders en granulaten. Bovendien had 46% van de bezoekers een directe beslissingsbevoegdheid.

Enthousiaste exposanten
Na de uitstekende editie in 2009, moest ook SOLIDS 2011 bevestigen. Wat ook gebeurde volgens Marc Fisher van MATEC Massagoed Techniek: “Onze deelname aan de SOLIDS 2011 was voor ons wederom zeer succesvol. We hebben bijna een 100-tal nieuwe leads ontvangen op onze stand, waarvan ruim 80% nieuwe contacten. Ook het kwalitatieve gehalte was zeer hoog en wij hebben vele aanvragen reeds op de beursvloer mogen ontvangen. Opvallend was het grote aantal personen van grote multinationale bedrijven die we mochten rekenen onder de belangstellende bezoekers.” Het vertrouwen voor volgende editie blijkt dus opnieuw een feit, want meer dan 70% van de stands werd nog tijdens de beurs gereserveerd.

Bruisend randprogramma
Naast het expositieprogramma brachten de learnShops informatie over de hangijzers binnen de sector. Hot topic bij uitstek waren de functionele presentaties over de Richtlijn rond explosieveiligheid. Maar liefst 230 professionals bezochten minimaal één van de acht presentaties tijdens het AtexForum.
De seminars van de dag nadien boden uiteraard ook nog “vaste stof tot nadenken”: Computer Aided Engineering en Hygiënisch Ontwerp. De ochtendsessies werden ingevuld door de DEM Research Group van de K.U. Leuven, waar een aardig staaltje innovatie gepresenteerd werd. ’s Middags werden voedingsproducenten en constructeurs via de EHEDG Workshops tal van middelen aangereikt voor het hygiënisch ontwerpen van productie- en procesinstallaties.

Volgende editie
De eerstvolgende editie is Solids NL op 5 & 6/10/2011 in Ahoy Rotterdam.
Op 27 & 28 maart 2013 is de beurs terug in der Antwerp expo.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Easyfairs®

Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs... Lees meer