Unitronics AC drives en motors maken Motion Control gemakkelijk

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Unitronics AC drives en motors maken Motion Control gemakkelijk

Unitronics heeft het portfolio gecompleteerd met een lijn van AC drives en motors met een zeer simpele integreerbare aanpak, waarmee gebruikers Motion Control eenvoudig kunnen implementeren.

Het aanbod omvat 1- en 3-fase drives en motors die werken met een vermogensbereik van 50W tot 5.000W met een IP 65 classificatie. De motor bevat een robuuste, ingebouwde seriële encoder met hoge resolutie (absoluut: 23-bits, incrementeel: 20-bits).

Alle Unitronics producten worden geprogrammeerd in dezelfde, gebruiksvriendelijke software-omgeving, waardoor gebruikers een complete oplossing voor besturing en automatisering van één leverancier krijgen.

Een innovatieve aanpak met tijdbesparende voordelen

Er is slechts één softwaretool nodig voor het bouwen van de applicatie met maximaal 8 assen. Met de eenvoudige (UniLogic) software configureert en programmeert u de PLC, HMI, Servo, VFD en I/O’s. In de configuratiewizard binnen UniLogic kunt u snel de mechanische eigenschappen van de gebruikte hardware definiëren. Hierna stelt UniLogic automatisch de verschaling in en worden de veilige waarden berekend.
Er is geen PC nodig: via het HMI-paneel of een virtueel HMI-scherm op een mobiel apparaat, kunnen gebruikers motion parameters instellen, de werking van assen en I/O`s bewaken en bewegingen uitvoeren (zoals Point-to-Point, Jog en Homing).

Eén geïntegreerde oplossing

De oplossing van Unitronics bevat alle elementen die nodig zijn voor nauwkeurige Motion Control applicaties:
•Bekroonde PLC`s en HMI`s
•VFD`s
•(Remote) I/O`s
•en nu Servo drives en motors

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer