Uitbreiding VACOM zijkanaalventilatoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Uitbreiding VACOM zijkanaalventilatoren

Induvac B.V. heeft het programma zijkanaalventilatoren verder uitgebreid. Behalve de standaard blowers, enkeltraps en tweetraps modellen, die reeds in de markt gebracht werden, zijn er drie modellen bijgekomen met een extra grote capaciteit en een relatief laag drukverschil. Deze zogenaamde parallel blowers zijn leverbaar in een capaciteit van 2400 m3/hr en drukverschillen van 100 mbar, 180 mbar en 240 mbar.
Toepassingen voor dit soort blowers zijn bijvoorbeeld het beluchten van bassins, droogblazen van een product via luchtmessen of bijvoorbeeld grondbeluchting.
Daarnaast zijn de standaard modellen tegenwoordig ook leverbaar met een vrij aseinde. Deze modellen kunnen worden aangedreven door een snaar-aandrijving of een flexibele koppeling. Overal waar de elektromotor niet toegepast kan worden, maar waar wel een brandstofmotor of een hydraulische aandrijving aanwezig is, kunnen deze blowers worden ingezet. Door het toerental te wijzigen kan bovendien eenvoudig de capaciteit gewijzigd worden. Voorbeelden van toepassingen zijn bijvoorbeeld montages op vrachtwagens voor het vacumeren van tanks of vacuümtransport, vacuüm heffen of stofzuigen.
Alle modellen zijn ontworpen om schone lucht te verpompen, maar speciale uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar. Hierbij valt te denken aan speciale materialen of gasdichte uitvoeringen. Speciale uitvoeringen op klantspecificatie bestaat tevens tot de mogelijkheid.

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer