Uitbreiding additieven-dosering bij Omnicol

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Uitbreiding additieven-dosering bij Omnicol

Een bekende speler in de bouwwereld op het gebied van cement gedragen lijmen is de Belgische onderneming Omnicol uit Weelde. Nadat KEMP/PPE afgelopen zomer de bestaande opslag voor additieven hebben uitgebreid en gemoderniseerd, is de afgelopen maand een nieuwe weegschaal met nog eens 7 additieven opslag- en doseersystemen geïnstalleerd. Deze uitbreiding moest plaatsvinden binnen de bestaande mengtoren, al met al een lastige uitdaging.

Het projectdoel voor beide projecten is naast uitbreiding vooral het verbeteren van de doseernauwkeurigheid geweest. Het nieuw geplaatste systeem weegt op 5 gram nauwkeurig.
Om beïnvloeding door wind te voorkomen is de weegschaal geplaatst binnen een beschermende behuizing. Voor de dosering is gekozen voor speciale schroeven met een zeer geringe “naval”. Dit leidt tot een nog hogere productkwaliteit en minder verspilling van extreem dure grondstoffen. Door de uitbreiding van het aantal geautomatiseerde doseringen neemt het aantal handdoseringen sterk af. Deze efficiëntieverbetering helpt Omnicol om de hoogwaardige producten te blijven produceren voor de bouwwereld.

Ook de komende tijd zijn KEMP BV en PPE GmbH betrokken bij de verdere investeringen, die voor dit komende jaar zijn gepland. Ook daar wordt van ons het uiterste gevraagd. Dat geldt echter ook voor de producten van Omnicol, dus we bevinden ons in goed gezelschap.

Geschreven door

KEMP BV

Het motto van technisch adviesbureau KEMP is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren allrounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan. KEMP is verder vertegenwoordiger van: MBA, ALVIBRA, WAM, OLIVIBRA en SMB. Kunnen wij u ondersteunen, dan doen wij dat graag. Lees meer