UCON Nederland ten onrechte in het verdachtenbankje

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Vanochtend kreeg Gerard Noordhof van UCON Nederland de schrik van zijn leven. Het ministerie van Infrastructuur en Ruimte ontdekte en meldde via staatssecretaris Joop Atsma in haar onderzoek naar de veiligheidssituatie — in vervolg op de brand in Moerdijk — gisteren nog minstens twaalf risicovolle bedrijven.
Een daarvan is het NNT, de ‘Noord Nederlandse Tankopslag’ in Sneek, Friesland. In enkele media verscheen deze vermelding tevens met de toevoeging ‘Ucon’. Vervolgens stond de telefoon van UCON Nederland in Amersfoort roodgloeiend.

Het Duitse productiebedrijf UCON AG Containersysteme KG wordt in Nederland en België exclusief vertegenwoordigd door Buro Noordhof. UCON produceert op haar locaties in Hausach en Haiger een breed scala aan containersystemen voor vloeistoffen en vaste stoffen. Als locale handelsvertegenwoordiger verzorgt UCON Nederland echter geen tussenopslag, laat staan dat er gevaarlijke stoffen op zijn terrein op voorraad worden gehouden.

Bovendien werkt UCON zoals het een Duitse firma betaamt met Deutsche Gründlichkeit volgens ISO-9001 en 14001 en volgens de internationale richtlijnen en voorschriften voor IBC’s zoals de UN-voorschriften ADR/RID, IMDG-code, DOT en ASME. Ook worden de ATEX-, PED- en CE- richtlijnen gerespecteerd.

Geschreven door

CONSENSYS BV - Buro Noordhof [vh UCON Nederland]

CONSENSYS verzorgd advies en realisatie voor RVS Drums, Dekselvaten, IBC Container Systemen van Duitse Partners THIELMANN UCON en Müller DRUMTEC, door brede persoonlijke ervaring uw toepassing uit te diepen tot optimale oplossing en uitvoering van te produceren en leveren RVS verpakking en handling systemen. Lees meer