Tweede generatie lineaire actuators van Setec

icon.highlightedarticle.dark hulpmiddelen
Laatste wijziging: 25 januari 2024
Rechte actuator
Rechte actuator | Foto: Aandrijf Technisch Buro
Article image of: Tweede generatie lineaire actuators van Setec
Haakse actuator | Foto: Aandrijf Technisch Buro

Setec’s tweede generatie industriële actuators, AMT en AMC, met verbeterde prestaties vervangen de ECO en ECU-actuators, met hogere krachten en levensduur.

Fabrikant van lineaire aandrijvingen Setec uit Turijn (Italië) is reeds partner van Aandrijf Technisch Buro vanaf dag één. Eind 2023 presenteerden zij hun tweede generatie industriële actuators.

De nieuwe series AMT en AMC-actuators zijn het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring op gebied van industriële automatisering. Beide series bestaan uit een range robuuste, betrouwbare actuators van hoge kwaliteit en hebben diverse voordelen ten opzichte van de vorige generatie.

Opvolgers van ECO en ECU-series

De nieuwe serie AMT en AMC-actuators vervangen de vorige generatie ECO en ECU-actuators. Beide series zijn beschikbaar met zowel trapeziumspindel als kogelomloopspindel, met een slaglengte naar klantwens.

De industriële actuators kunnen worden geleverd met verschillende typen motoren:

  • potentiometer
  • reedsensoren
  • eindschakelaars

De AMT is uitgerust met een wormwieltrap waardoor de motor altijd haaks ten opzichte van de as van de actuator is geplaatst. De AMC-serie is een rechte actuator welke direct aangedreven wordt of is voorzien van een precisie planetaire tandwielkast tussen de motor en spindel.

Verbeterde prestaties

De nieuwe generatie actuators van Setec zijn in vele opzichten verbeterd. Ze zijn uitgevoerd met nauwkeurigere tolerantie en verbeterde geleiding tussen profiel en loopmoer.

Dit leidt tot hogere nominale krachten en een langere theoretische levensduur. De nieuwe serie AMT heeft bijvoorbeeld een verhoogde maximale nominale kracht tot 21.000N en de AMC serie tot maar liefst 75.000N.

Lees meer over de nieuwe actuatorsicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Tweede generatie lineaire actuators van Setec

Aandrijf Technisch Buro b.v.

Wij zijn Aandrijf Technisch Buro: ervaren engineers met expertise in mechanische tandwielaandrijvingen Lees meer