Turcon Roto L Seal verlaagt bedrijfskosten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Turcon Roto L Seal verlaagt bedrijfskosten

Trelleborg Sealing Solutions presenteert de unieke Turcon® Roto L Seal, die de as van centrale bandenvulsystemen alléén afdicht als dit nodig is, namelijk als druk op de band wordt uitgeoefend bij verhoogde of verlaagde bandenspanning.

Conventionele afdichtingen voor centrale bandenvulsystemen worden zwaar belast door voortdurend contact met de as van het voertuig waardoor slijtage van de afdichting en daarmee wrijving optreedt. Dit kost energie waardoor het brandstofverbruik onnodig toeneemt. Door het elimineren van wrijving als er géén druk op de band wordt uitgeoefend, voorkomt Turcon® Roto L onnodig energieverlies waardoor het brandstofverbruik aanzienlijk wordt verlaagd.

Aangezien de wrijving van de afdichting meer dan 50% lager is dan bij een conventionele afdichting van centrale bandenvulsystemen, heeft de gebruiker van het voertuig de mogelijkheid de bandenspanning te verhogen of te verlagen terwijl het voertuig rijdt. Het kan 20 tot 30 minuten duren om de bandenspanning van grote banden van bedrijfsvoertuigen aan te passen. Als dit kan gebeuren terwijl het voertuig van de ene naar de andere opdracht rijdt, betekent dit dat het bedrijfsvoertuig tot maar liefs 30 minuten kan blijven rijden in plaats van stil te staan, wat een aanzienlijke extra verlaging van de bedrijfskosten met zich meebrengt. Trelleborg Sealing Solutions ziet speciale voordelen voor extra lange vrachtwagens en vrachtwagens met meerdere opleggers waarbij de bandenspanning aan wegdek- en beladingsomstandigheden zou kunnen worden aangepast. Dit zou de grip van de banden èn de veiligheid verhogen wat een aanzienlijke brandstofbesparing voor transportondernemingen mogelijk zou maken.

Geschreven door

Trelleborg Sealing Solutions Netherlands B.V.

Middels ons uitgebreide leveringsprogamma kunnen wij u een complete oplossing aanbieden op het gebied van afdichtingen en lager materialen. Onze toepassingsgebieden vindt u in o.a.: Automotive, Hydraulische Cilinders, Pneumatiek, Voeding,... Lees meer