Tomal Multiscrew feeder, een volumetrisch schroefdoseersysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Tomal Multiscrew feeder, een volumetrisch schroefdoseersysteem
Article image of: Tomal Multiscrew feeder, een volumetrisch schroefdoseersysteem

De Tomal Multiscrew feeder is een volumetrisch schroefdoseersysteem welke is uitgevoerd met minimaal 2 doseerschroeven. Dit doseersysteem waarborgt een nauwkeurige en betrouwbare dosering van vaste stoffen, zonder kans op brugvorming.
De doseerschroeven zijn zelfreinigend en hebben een groot contact oppervlak wat leidt tot een stabiele curve en een grote doseernauwkeurigheid. Bij een constant volumegewicht is de nauwkeurigheid < ±1%.
De Tomal feeder kan proportioneel worden aangestuurd en worden toegepast in continue- of batchprocessen.
Naast een doseertoepassing kan de feeder ook worden toegepast als uitrijbodem onder een silo.

Specifieke toepassingen: kalk, polymeren, ijzersulfaat, bentoniet, zetmeel, vliegas, houtzaagsel en snippers, actief kool, kleurstoffen/pigmenten, cement etc.

De debieten variëren van 0,2 m3 tot 215 m3/uur, afhankelijk van type en uitvoering.
Het totale programma omvat 15 verschillende types waarvan de kleinste feeder uitgevoerd is met 2 transportschroeven en de grootste met 7 transportschroeven.

geschreven door

ProMinent Verder BV

ProMinent Verder in Vleuten is de Nederlandse vertegenwoordiging van de internationale ProMinent Groep. Al ruim 40 jaar is ProMinent wereldwijd actief in de waterbehandeling en doseeroplossingen voor de procesindustrie. ProMinent... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer