Tijdig certificeren en reviseren van appendages loont

icon.highlightedarticle.dark Onderhoud
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Tijdig certificeren en reviseren van appendages loont

“Het is van belang om de juiste appendages te selecteren en dat deze ook gedurende het productieproces goed blijft functioneren”, vertelt Ron van de Weerd, directeur VCC BV. “Zodra een appendage niet optimaal werkt ontstaat er mogelijk een onveilige situatie. Vanuit onze service en praktische ervaring adviseren wij onze klanten over bijvoorbeeld de juiste veiligheden en tijdige certificering en revisie van appendages”.

Verlaag de downtime van de installatie, verhoog de veiligheid
“Dankzij goedwerkende appendages ontstaat er een betrouwbaar proces en zijn er minder onderhouds- en energiekosten. Onnodige slijtage aan het binnenwerk van afsluiters, regelkleppen of veiligheden, door bijvoorbeeld corrosie, erosie en cavitatie, wordt voorkomen. Door appendages te controleren en/of te (her)certificeren weet u dat deze aan de geldende kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen. Hiermee wordt de veiligheid voor het personeel verhoogd en de downtime van de installatie beperkt”.

Voorbeeld:
“In de praktijk zien wij dat er bij het verwisselen van een appendage bijvoorbeeld niet altijd hetzelfde type regelklep of veiligheid teruggeplaatst wordt. Dit is een veiligheids- en productierisico, want uw regelklep of veiligheidstoestel is namelijk berekend op specifieke (instel)drukken, temperaturen en minimale en maximale doorstroming. Zorg daarom altijd voor een optimale werking van de appendages die u in bedrijf heeft”, beëindigd Ron zijn verhaal.

Geschreven door

VCC BV

VCC BV (Valves & Controls) is uw partner als het aankomt op de nieuwlevering van appendages. Efficiënt en duurzaam werken staan bij ons centraal. Actief in de stoomindustrie, cryogene branche,... Lees meer