Thermisch verzinkte ventilatoren voor champignonteelt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Thermisch verzinkte ventilatoren voor champignonteelt

Onze thermisch verzinkte ventilatoren bleken recent de ideale investering om aan de hoge eisen van de champignonteelt te voldoen. In deze sector is het namelijk cruciaal dat er de ideale omstandigheden worden gecreëerd, voor de optimale groei van gewassen. Lees hieronder meer over de volbad verzinkte centrifugaal ventilatoren die onze klant doeltreffend uit de nood hielpen.

Thermisch verzinkte ventilatoren voor de kweek van gewassen
De thermisch verzinkte ventilatoren van Slingerland werden recentelijk ingezet voor de champignonteelt. De kwekers van gewassen in kassen en champignonkwekerijen staan immers voor complexe ventilatie-uitdagingen. Een goede beheersing van het binnenklimaat is essentieel voor de opbrengst. De ventilatiesystemen in dergelijke groei-installaties moeten daarom een gezonde en ziektevrije groei bevorderen van de gewassen, in de meest optimale omstandigheden.

Een nauwkeurige regeling van temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte en luchtcirculatie is vereist. Dit in combinatie met de nood aan een laag energieverbruik en lage onderhoudskosten, brengt serieuze hindernissen met zich mee. Zowel de kwaliteit als de prestaties van de gebruikte ventilatiesystemen worden dus aan hoge eisen onderworpen. Gelukkig kan men bij Slingerland altijd terecht voor kwalitatieve, industriële ventilatiesystemen, in dit geval thermisch verzinkte ventilatoren.

Industriële compostering ventilatoren van hoogwaardige kwaliteit
De teelt van champignons is een delicaat proces met vele fases, dat van begin tot het einde een perfecte balans en timing vereist. Alleen zo kunnen er succesvolle resultaten geboekt worden. De gewone champignon heeft ideale omstandigheden en een gecontroleerde groei nodig, opdat telers op tijd en tegen de laagst mogelijke kosten aan de marktvraag voldoen. De uitdagingen die dit met zich meebrengt zijn afhankelijk van de inrichting van de installatie en de individuele wensen van de telers. Naast verschillende procesventilatoren kunnen de ventilatie-ontwerpen bijvoorbeeld functionaliteiten bevatten zoals warmteterugwinning, ammoniakwassers, bio filters en zelfs geurbehandeling.

Volbad verzinkte centrifugaal ventilatoren voor de champignonteelt
Voor deze installateur vonden we de oplossing in een combinatie van axiale en centrifugale ventilatoren. Voor de tunnelunits leverden we bijvoorbeeld een direct gedreven centrifugaal ventilator met een capaciteit van 40.000m3/h bij 3500 pascal. Zowel het ventilatorhuis, de stoel en de waaier van de centrifugaal ventilator zijn volbad verzinkt. Het ventilatorhuis is bovendien volledig afgelast en voorzien van inspectieluik en condenswaterafvoer. Alle bevestigingsmaterialen zijn tevens verzinkt.

Daarnaast leverden we een axiale ventilator met een motorvermogen van 7,5kW en een capaciteit van 40.000 m3/h bij 289 pascal. De waaierbladen bestaan uit kunststof, met een waaiernaaf met asgat 38mm uit gietaluminium. De naaf is verder voorzien van RVS-bevestigingsmaterialen. Het speciale aan deze axiale ventilator is dat hij direct gedreven is, maar toch zit de motor niet in de luchtstroom. We noemen dit een bifurcated axiaal ventilator. Slingerland heeft de ventilatoren ten slotte volledig voorbekabeld en voorzien van flexibele verbindingen.

Ook nood aan verzinkte centrifugaal ventilatoren?
Onze volbad, thermisch verzinkte ventilatoren hebben, net zoals al onze andere industriële ventilatoren, gecertificeerde prestaties. Ze bieden kracht en betrouwbaarheid in zelfs de zwaarste omstandigheden en zijn dus een duurzame investering in uw bedrijf. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor info of een persoonlijke afspraak met onze experts. U bent altijd welkom!

Axiaal ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Thermisch verzinkte ventilatoren voor champignonteelt

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer