Themamiddag Performance Level en Safety Integrity Level

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De meeste machines en productielijnen zijn uitgerust met noodstopcircuits en veiligheidsbesturingen, met daarin onder meer lichtschermen, deur-schakelaars en laserscanners. Op dit moment kan de veiligheidscategorie worden bepaald met NEN-EN 954-1. Maar deze belangrijke norm vervalt eind 2009. Vanaf dat moment gelden twee nieuwe normen: Performance Level en Safety Integrity Level.

Phoenix Contact organiseert – in samenwerking met D&F Consulting – een themadag waarin de oude èn de nieuwe normen worden behandeld. Dat gebeurt praktijkgericht met verhelderende voorbeeldberekeningen. Tevens wordt de wet- en regelgeving van oude en nieuwe machines gepresenteerd. Alle aspecten die in dit kader van belang zijn – zoals machineveiligheid, stappenplan van bronaanpak en veiligheidsbesturing – passeren de revue.

Elke themamiddag begint om 14.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Vanzelfsprekend is er ruime aandacht voor `de inwendige mens` met om 19.00 uur een warm buffet. De themamiddag op 19 maart in Waalre is inmiddels volgeboekt maar deelname is nog wel mogelijk op 18 juni in Reeuwijk of 28 mei in Assen.

Deelname aan deze themamiddag is gratis.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark