Technipes opzakmachine verpakt gemicroniseerd glas hermetisch bij Potters Ballotini Ltd

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Technipes opzakmachine verpakt gemicroniseerd glas hermetisch bij Potters Ballotini Ltd

Vermalen glaspoeder en -granulaten hermetisch verpakken met één opzakmachine in één soort zak? Ausloos Verpakkingstechniek zocht en vond de juiste oplossing op maat van het internationale bedrijf Potters Ballotini Ltd.

Ausloos doorliep samen met Potters Ballotini Ltd. een testparcours in de zoektocht naar de juiste zak en kwalitatieve sealing. Een papieren openmondzak met plastieken inliner en dubbele sealing kwam als beste optie uit de bus.

De poeders en granulaten worden verpakt met een Technipes Futura opzakmachine met dubbele sealing. Omdat de installatie granulaten en poeders verpakt, voorzag Ausloos zowel een klepdosering voor de granulaten als een schroefdosering voor de fijne poeders.

De gevulde zakken worden eerst gereinigd ter hoogte van de seal, zodat er geen restproduct blijft plakken. De zak wordt hierna een eerste keer geseald met warmtebalken, wat resulteert in een geribbelde seal van zo’n twee centimeter.

Het bedrijf wilde daarnaast verschillende hoeveelheden in één zakmaat kunnen verpakken, en tegelijkertijd garanderen dat al die zakken strak en gemakkelijk stapelbaar waren. Een tweede seal is daarom in hoogte verstelbaar en wordt aangebracht naargelang de zakvulling.

Het eindresultaat is een stevige zak die hermetisch is afgesloten en gemakkelijk stapelt.

Meer over Potters Ballotini icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Technipes opzakmachine verpakt gemicroniseerd glas hermetisch bij Potters Ballotini Ltd

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer