Technipes Optima: compacte afzakinstallatie voor ventielzakken

icon.highlightedarticle.dark Verpakkingsmachines
Laatste wijziging: 16 mei 2024
Technipes Optima: compacte afzakinstallatie voor ventielzakken
Technipes Optima: compacte afzakinstallatie voor ventielzakken | Foto: Ausloos Verpakkingstechniek

De Technipes Optima is een volautomatische verpakkingsmachine die bestaat uit vier kerncomponenten:

  1. een bovenbunker
  2. een nettoweger
  3. de afzakinstallatie
  4. een sluitsysteem

De machine is heel compact, waardoor er meerdere machines naast elkaar geplaatst kunnen worden voor een hogere productiecapaciteit.

De drie voornaamste troeven van de Technipes Optima zijn snelheid, precisie en flexibiliteit. De machine weegt het product in een nauwkeurige nettoweger, met gewichten variërend van 10 tot 25 kg.

Wat deze verpakkingsmachine onderscheidt, is zijn veelzijdigheid in doseertechnieken. Of het nu schroefdosering, banddosering, trilgoot- of klepdosering is, de machine kan verschillende producten verwerken.

Na het wegen van het product wordt het in de ventielzakken gebracht. Het vullen van de zakken kan, afhankelijk van het producttype, op verschillende manieren gebeuren:

  • Met een schroef (poeders)
  • Met een turbineschroef (bloem of zetmeel)
  • Door middel van een bandversneller (pellets en flakes)
  • Door middel van een gravitaire vulling door zwaartekracht (granulaten)

De Optima kan zowel binnen- als buitenventielzakken verwerken. Voor stoffige producten vindt het sealproces plaats aan de vulmond, bij minder stoffige producten (zoals bv. bloem) gebeurt dit achteraf op de band. In dit laatste geval kan één sealstation gebruikt worden voor meerdere machines, wat de productiecapaciteit verhoogt.

De Optima scoort punten met zijn eenvoudige en betrouwbare werking. Ondanks de evolutie in gebruiksgemak en aanpassingsvermogen aan verschillende producten, is de kerntechnologie al jaren dezelfde.

De machine is erg compact, maar vraagt wel een beschikbare hoogte van 4,5 tot 5 meter omdat Ausloos het product voorwegen in een nettoweger.

Lees meer over deze machine icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Technipes Optima: compacte afzakinstallatie voor ventielzakken

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer