TBMA is “stapelgek“

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: TBMA is “stapelgek“

Het opvoeren van capaciteit en verminderen van arbeid zijn belangrijke drijfveren voor de investering in een BigBag vulinstallatie.

Het wegend vullen, verdichten, palletiseren en afvoeren van de BigBags kan allemaal zeer goed geautomatiseerd worden. Het aantal operators en “vorkheftruck bewegingen” kunnen hiermee drastisch worden teruggevoerd.

TBMA heeft hiervoor de `CVB` vulinstallatie ontwikkeld die geheel automatisch de zakken afvult, verdicht en per twee stapelt op een pallet. Op deze manier wordt de laadruimte van vrachtwagens of containers voor verder distributie maximaal benut. Daarnaast wordt het aantal benodigde pallets met 50% teruggebracht.

Het inhangen van de lege BigBags wordt door het uniek draaibare ophangframe vereenvoudigd. De operator bevestigt eerst de twee voorste hijslussen van de BigBag. Hierna draait het ophangframe 180° en kunnen de andere lussen, zonder reiken(!), worden bevestigd.

De unieke TBMA verdichtingtafel beperkt de valhoogte van het materiaal om productdegradatie te voorkomen. Daarnaast worden zelfs de meest beluchtbare materialen tot een stabiele, stapelbare BigBag gevormd. De CVB vulmachine is een veelzijdige “alleskunner” die de meeste uiteenlopende materialen moeiteloos afvullen kan.

Met meer dan 35 jaar ervaring bekijkt TBMA graag welke besparingen voor u mogelijk zijn. We zijn tenslotte `stapelgek` !

Geschreven door

Logo van:TBMA is “stapelgek“

TBMA Europe BV | TBMA België BV

Solutions beyond Bulk Handling TBMA heeft meer dan een halve eeuw ervaring in stortgoedtechniek en procesengineering. Onze componenten en systemen voor de verwerking van droge, vaste stoffen zijn in procesinstallaties over de hele wereld... Lees meer