`TBMA blaast em op !`

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: `TBMA blaast em op !`

Zelfs bij een goed uitgebalanceerde afzuiging van vrachtwagen beladingen, is het ontsnappen van stof niet 100% tegen te gaan. Dit heeft als gevolg dat de bovenzijde van de vrachtwagen kan vervuilen en er gevaar voor uitglijden ontstaat. Daarnaast vraagt het extra werk om de tankwagens weer schoon te maken.

TBMA heeft met Moduflex Denemarken hier met recht een “sluitende” oplossing voor ontwikkeld. Voor de gehele range vrachtwagen beladingsbalgen introduceren wij de “FlexSeal”. Deze optionele uitloopconus is voorzien van een rubberen, opblaasbare manchet. Wanneer de balg middels de bedieningskast op de vrachtagen is gepositioneerd, drukt de operator op “Start Belading”. De opblaasbare conus vult zich met lucht en maakt een luchtdichte aansluiting op het te beladen mangat. Wanneer de manchet op druk is, wordt de belading vrijgegeven en zal de silo worden gelost.

De optionele “FlexSeal” conus is in staal en RVS leverbaar en kan ook worden toegepast in een ATEX 22 omgeving. De rubberen balg is uitgevoerd in een voedingsmiddelen geschikt rubber (FDA goedgekeurd).

Moduflex specialiseert zich in de bouw van balgen voor vrachtwagen-, trein en scheepsbelading. Met meer dan 10.000 geleverde balgen wereldwijd, kan zij steunen op een uitgebreide ervaring.

Heeft u een interessant “beladingsvraagstuk” ? Vraag TBMA om een passende Moduflex oplossing. Wij zijn u graag van dienst !

Geschreven door

Logo van:`TBMA blaast em op !`

TBMA Europe BV | TBMA België BV

Solutions beyond Bulk Handling TBMA heeft meer dan een halve eeuw ervaring in stortgoedtechniek en procesengineering. Onze componenten en systemen voor de verwerking van droge, vaste stoffen zijn in procesinstallaties over de hele wereld... Lees meer