Supersnelle big-bag vulinstallatie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
87 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Supersnelle big-bag vulinstallatie

Concetti heeft een automatisch weeg-, vul- en sluitsysteem voor bulkzakken (FIBC) gelanceerd dat is ontworpen om door slechts één persoon te worden bediend. Het nieuwe netto weeg- en vulstation voor bulkzakken met één lus kan tot 180 / BB per uur vullen, wat een hoge productiviteit garandeert in combinatie met meer flexibiliteit.

Dit systeem is ontworpen om verbeterde automatisering te bieden van een traditioneel handmatig proces waarvoor normaal gesproken drie werknemers nodig zijn, waardoor de kosten worden verlaagd en de veiligheid op het werk wordt vergroot.

Met dit innovatieve nieuwe ontwerp, vervaardigd door Concetti, dient de operator alleen de big-bags op de vulmond plaatsen, terwijl alle volgende stappen, zoals het opblazen van de zak, uitlijning van de vulslurf na het vullen, overbrengen naar het sealstation, heatsealing van de vulslurf, opheffen van de big-bag en het automatisch inbrengen van de afgedichte slurf in de binnenvoering van de big-bag worden allemaal automatisch uitgevoerd binnen het systeem. De volle zakken worden dan aan het einde van de vullijn door de heftruck verwijderd.

Extra innovatie is onder meer een verstelbaar systeem waarmee zakken met verschillende hoogtes voor het eerst kunnen worden afgevuld.

De hoge standaarden van Concetti zoals elektronisch wegen zijn inbegrepen, wat zorgt voor een opmerkelijke precisie.

Dit “state of the art” -zakvulsysteem voor agressieve en corrosieve chemicaliën: bulkzakken / FIBC’s systeem is volledig vervaardigd uit roestvrij staal en kan nat gewassen worden om kalkaanslag te voorkomen. De zakken met enkele lus zijn van polypropyleen WPP (raffia) met een interne “PE” -voering voor heatseal-sluiting.

Geschreven door

Maxpac bvba

Maxpac is specialist in het leveren van installaties, machines en complete verpakkingslijnen voor poeders en granulaten. Doseren, wegen, verpakken, pallettiseren, rekwikkelen en stretchhoezen, voor elke toepassing kunnen wij u een... Lees meer