Strategische samenwerking Jongerius BV en IKA®-Werke GMBH.

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Strategische samenwerking Jongerius BV en IKA®-Werke GMBH.

Jongerius staat in de Solids markt al meer dan 80 jaar bekend als een autoriteit op het gebied van apparatuur, volledige installaties en onderhoud strategieën voor de droge stoffen processen. De laatste 15 jaar heeft Jongerius zich ook op het gebied van Liquids processen steeds meer ontwikkeld.

Nu het bedrijf al geruime tijd deel uitmaakt van de Soliqa Group met een sterk zusterbedrijf als Soliqa Engineering BV aan haar zijde, werd het tijd om een strategisch belangrijk A-merk toe te voegen aan het leveringsprogramma. Naast gerenommeerde A-merken als Coperion K-Tron, Quadro en Minox kan Jongerius vanaf augustus 2014 het befaamde IKA toevoegen als partner.

IKA Werke GMBH is een toonaangevende fabrikant van high-end proces- apparatuur op het gebied van homogeniseren, dispergeren, mixen en roeren. Hun apparatuur staat wereldwijd bekend om de hoge kwaliteit en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van functionaliteit, design en technologische innovatie.

Opgericht in 1910 kent IKA, net als Jongerius, een rijke historie met vele indrukwekkende mijlpalen waardoor zij sinds jaar en dag als autoriteit bekend staat in het high-end segment van de markt. Jongerius gaat de vertegenwoordiging doen voor IKA in Nederland, waarbij we de klant in alle aspecten kunnen ondersteunen, van levering van losse units tot turn key projecten.

Voor al uw service werkzaamheden aan IKA apparatuur kunt u ook vertrouwen op Jongerius. Wij hebben een eigen service afdeling welke kan voorzien in reparaties, verplaatsing, modificaties, preventieve onderhoudsplannen en serviceovereenkomsten. Een serviceovereenkomst kan worden aangegaan voor zowel nieuwe als bestaande IKA apparatuur en wordt door ons op maat gemaakt zodat de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw IKA installatie kan worden gegarandeerd. Tevens kunnen wij ook voorzien in snelle en adequate levering van alle voorkomende IKA spare parts.

Van enkele machines tot complete systemen, IKA bied het gehele assortiment. Opschalen vanaf laboratorium naar pilot plant of volledige productie plant is zeer eenvoudig en onafhankelijk van de applicatie. Of het nu gaat om mixen, oplossen of homogeniseren, door het goed uitgedachte ontwerp van de machines blijft het resultaat hetzelfde ongeacht de schaal waarop het wordt uitgevoerd. IKA is in het bijzonder gespecialiseerd in systemen die worden gebruikt op basis van in-line apparaten voor volcontinue processen. Naast het dispergeren van verschillende vloeistoffen in een vloeistof is ook het oplossen van vaste stoffen in vloeistoffen een IKA specialiteit. Conventionele batch oplossingen zijn uiteraard ook beschikbaar.

Geschreven door

Logo van:Strategische samenwerking Jongerius BV en IKA®-Werke GMBH.

Jongerius B.V.

Al meer dan 80 jaar is Jongerius B.V. actief en toonaangevend in de solids en liquids branche. Van ontwerp en levering van apparatuur tot en met het tailormade van installaties... Lees meer