Per 1 juli 2021 heeft de Nederlandse Stokvis Group, de moedermaatschappij van Elsto Services, Fiduco Automatic overgenomen. De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze naam op de markt worden gebracht. Fiduco is leverancier van robotiseringsoplossingen in de pluimveesector. Met deze overname versterkt Elsto Services zijn positie op het gebied van robotisering en automatisering in de voedingsmiddelenindustrie, en met name de pluimveesector.

Elsto Services leverde al jaren de complementaire zaken als lift- en transportsystemen rondom de robotcel. In de nieuwe opzet gaat Elsto zich richten op het ontwerpen, bouwen en leveren van de complete automatisering- en robotiseringsoplossing (lees: robot-, lift- en transportsystemen). De intensieve samenwerking met Triplelima, die de Fiduco-oplossingen internationaal verkoopt, wordt met deze overname verder versterkt. Samen bewerken deze bedrijven al jaren de pluimveemarkt en hebben wereldwijd in totaal zo’n 110 robots geïnstalleerd.

De toenemende vraag naar deze robotisering- en automatiseringsoplossingen is gevolg van schaalvergroting in de pluimveesector en kunststof verpakkingstrend. De door Elsto Services op maat gemaakte oplossingen garanderen een snellere en hogere ROI, doordat de personeelskosten en het energieverbruik omlaag gaan. Slimme engineeringoplossingen zorgen bovendien voor goed gebruik van de beschikbare ruimte. Elsto Services hoopt behalve de pluimvee-industrie, ook andere agribusiness bedrijven te kunnen bedienen met deze technologie, zoals de AGF en feedsector.