Stofdichte, zelfreinigende magneet

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Stofdichte, zelfreinigende magneet

Goudsmit Magnetic Systems uit Waalre heeft onlangs in samenwerking met Friesland Campina Domo een verbeterde versie van de roterende clean-flow magneet ontwikkeld. De magneet verwijdert zeer fijne metaaldeeltjes uit weipoeder en is door zijn vernieuwde, dynamische afdichting ook bij een overdruk van max 0,4 bar stofdicht.

Tijdens het vullen van de bigbags kan de druk in de vulleiding oplopen. De overdruk die daarbij ontstond, gaf bij de oude situatie lekkage. Niet alleen de afdichting is verbeterd. Ook de magneetwaarde is verhoogd (Br waarde 13.200 Gauss). Bovendien behouden de magneten ook bij hogere temperaturen hun kracht. De magneetstaven zijn voorzien van een Lunac coating om aanhechting van het product te voorkomen.

In het ontwerp is extra aandacht besteed aan de hoge FDA plus Ehedg-eisen en de afwerking van het huis. De Ra waarde van de staven bedraagt 0.2 en het huis 0.6. De gehele unit is elektrolytisch gepolijst. De magneten bewegen in een geheel gesloten, roterende rvs buis en vangen metaaldeeltjes vanaf 35 micron af. De rotatie maakt dat de magneetstaven optimaal in contact komen met het product en er een betere metaalseparatie optreedt.

Bijkomend voordeel is dat het capaciteitsniveau toeneemt en er bij de automatische reiniging geen product tussen magneet en huls kan komen. Het geheel is geschikt voor plaatsing in Atex zone 1/2 D

Geschreven door

Goudsmit Magnetic Systems B.V.

Goudsmit magnetics; Driven by magnetism since 1959 Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling,... Lees meer