Statische aarding bigbags FIBC type C

44 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Statische aarding bigbags FIBC type C

Conductieve bigbags type C kunnen grote hoeveelheden statische ladingen opbouwen. Aan de binnenzijde van de FIBC “Flexible Intermediate Bulk Container” wordt een zeer hoge elektrostatische lading opgewekt met tegenovergestelde polariteit als aan de buitenzijde. Deze elektrostatische spanning zoekt altijd de eenvoudigste weg naar de aarde via geleidende onderdelen. De hoeveelheid statische elektriciteit hangt af van o.a. de eigenschappen van het product, en de snelheid waarmee de conductieve bigbag wordt gevuld of geledigd.

In Europa wordt de goede praktijk voor het veilig gebruik van geleidende bigbags in explosiegevaarlijke ATEX-omgevingen beschreven in IEC TS 61340-4-4.

Onze nieuwe Application Spotlight behandelt het aarden van bigbags in ATEX-omgevingen, en de ATEX-aardingssystemen die hiervoor ingezet kunnen worden.
Download dit artikel via de link onder ons bedrijfslogo.

Download artikelicon.arrow--dark

Geschreven door

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers biedt een uniek aanbod van producten en diensten, gericht op zowel industriële, als explosiegevaarlijke (ATEX) omgevingen. ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma, met een vaste waarde... Lees meer