Stap voor stap montage en de-montage van breekplaat

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
48 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Stap voor stap montage en de-montage van breekplaat

In de film hiernaast wordt de montage en demontage van een breekplaat stap voor stap in beeld gebracht.
In processen waar drukken voorkomen, is drukbeveiliging essentieel. Breekplaten zijn hierbij onmisbaar. Een breekplaat wordt ingezet in een gesloten systeem, om bij een vooraf ingestelde druk, een ontlastingsopening te creëren en wel direct als dit nodig is. Zo wordt het systeem of de installatie beschermt tegen ongewenste overdrukken.

Een breekplaat heeft als veiligheidsinstrument een primaire of secundaire veiligheidsfunctie.
* Primaire functie: breekplaat biedt beveiliging op over-/onderdruk
* Secundaire functie: breekplaat is aanvulling op en bescherming van de veiligheidsafsluiter.

Verder kunnen de volgende indelingen worden gemaakt:

Forward acting
Forward acting-breekplaten zijn breed inzetbaar en geschikt voor lage, midden en hoge drukken. Vooral voor hogere drukken, vanaf 50-60 bar, zijn de forward acting-breekplaten ideaal. Aandachtspunt bij dit type is de verhouding tussen toegestane werkdruk en ontwerpdruk.

Reverse acting
Reverse acting-breekplaten kenmerken zich door het omklappen (buckling) van de breekplaat, waarbij door het momentum de breekplaat open scheurt. Deze breekplaten worden in procescondities op druk belast en kunnen daardoor beter tegen drukpulsatie.

Composiet
Composiet-breekplaten zijn uitermate geschikt voor lage drukken of speciale toepassingen. Door het gebruik van verschillende materialen functioneren deze breekplaten ook bij zeer lage drukken. Er zijn zelfs breekplaten die in beide richtingen een setdruk hebben, zodat ze bescherming bieden op over- en onderdruk.

Grafiet
Grafiet-breekplaten bieden voordelen voor drukbeveiliging in uw proces. Of ze nu worden toegepast voor bescherming van een drukvat of leiding, ze geven een economische en betrouwbare bescherming voor procesinstallaties.

Sanitair
In de farmaceutische of voedingsmiddelenindustrie is hygiëne een vereiste. Wij leveren verschillende sanitaire breekplaten. Dit zijn reverse acting breekplaten waarbij de bolle zijde (convex) naar het proces gericht is.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Stap voor stap montage en de-montage van breekplaat

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer