SPS vertegenwoordigt Econ granuleersystemen

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: SPS vertegenwoordigt Econ granuleersystemen
Article image of: SPS vertegenwoordigt Econ granuleersystemen

Het Oostenrijkse Econ wordt met ingang van 1 januari 2017 in de Benelux vertegenwoordigd door SPS Solids Process Solutions.

Econ en innovatie
Econ is al ruim 15 jaar de specialist in onderwater granuleren. Met voortdurend nieuwe ontwikkelingen, zoals de thermisch geïsoleerde strengkop (patent), is Econ uitgegroeid tot de toonaangevende innovatieleider in onderwater granuleersystemen. Hierbij gaat het niet alleen om nieuwe technologieën en het ontwikkelen van nieuwe systemen, maar ook om het optimaliseren van bestaande extruder productieprocessen. Het vinden van de beste oplossing voor een specifiek industrieel vraagstuk staat hierbij voorop. Klanttevredenheid is daarbij een van de belangrijkste doelen die Econ zichzelf stelt.

Econ en het milieu
Naast unieke ideeën voor granuleersystemen en aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid van granuleersystemen hecht Econ veel waarde aan verantwoordelijkheid voor het milieu. Deze missie wordt weerspiegeld in de succesvolle ontwikkelingen, productie en wereldwijde levering van innovatieve oplossingen voor zeefwisselaars en onderwater granuleersystemen. Een voorbeeld hiervan is energiebesparing door thermisch geïsoleerde strengkop. Doordat het proceswater nauwelijks wordt opgewarmd is minder energie nodig om te koelen en tegelijk is er minder druk nodig voor extrusie wat weer leidt tot een lager energieverbruik en dus lagere kosten. Een ander milieuvriendelijk product is de pyrolyse oven die werkt met een vacuümpomp met een actief koolfilter. Hierdoor is er geen sprake van waterverbruik, naverbranding en schadelijke uitstoot. Kortom, groene duurzame concepten die een gevoel van verantwoordelijkheid toont voor toekomstige generaties.

Granuleren in het DNA
Het motto “Pelletizing is in our DNA”, en de passie voor technologie wordt alleen overtroffen door de passie om het succes voor klanten mogelijk te maken en samen het onmogelijke te bereiken. Waarden zoals professionaliteit, team-oriëntatie, positieve houding, respect, waardering en wederzijds vertrouwen kenmerken de bedrijfscultuur.

Meer informatie en advies
Econ levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van granuleersystemen en is een betrouwbare partner in de plastic-industrie wereldwijd.
SPS | Solids Process Solutions adviseert graag bij het bepalen van een systeem op maat.

Meer zien icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:SPS vertegenwoordigt Econ granuleersystemen

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Brabender Technologie GmbH & Co KG 25 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer