Sorteerinstallatie voor rijstkwekerij in Suriname

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Sorteerinstallatie voor rijstkwekerij in Suriname

Jansen&Heuning heeft voor rijstbouwbedrijf Manglie in Suriname een sorteerinstallatie geleverd en geïnstalleerd. Het is niet het eerste project dat Jansen&Heuning uitvoerde voor Manglie; eerder werd een transportsysteem geleverd voor het laden van kunstmest in vliegtuigen.

Onze ingenieurs leverden in 2021 een optische sorteermachine ‘Cimbria SEA TRUE’, twee elevatoren van 10 en 12 meter, een zelfgemaakte pneumatische tweewegklep, een afzuigsysteem en alle aan- en afvoeronderdelen voor deze machines.

Rijstkorrel sorteren op kleur
De optische sorteermachine zal in de rijst worden gebruikt. Met camera’s wordt de kleur van elke rijstkorrel afzonderlijk geanalyseerd. Vervolgens wordt perslucht gebruikt om elke korrel in de juiste uitgang te blazen. Het gebruik van de sorteermachine leidt tot een goede samenstelling en daardoor tot een betere kwaliteit van het eindproduct.

De twee elevatoren zorgen voor de aan- en afvoer van de sorteermachine. De afzuiginstallatie (ventilator en cycloon) zuigt het stof uit het proces voor een goede werking van de sorteermachine.

Volledige ontzorging
Een kracht van Jansen&Heuning is dat we het volledige proces begeleiden; van offerte tot installatie. Voor rijstkwekerij Manglie is de volledige engineering door Jansen&Heuning verzorgd. Vervolgens zijn de juiste machines ingekocht en diverse onderdelen zelf ontwikkeld. Na de levering vlogen twee monteurs (mechanisch en elektrisch) naar Paramaribo, Suriname, om het installatieproces te begeleiden.

Bekijk meer cases icon.arrow--dark

Geschreven door

Jansen&Heuning

Engineering, productie en montage van transportsystemen voor bulkgoederen als zand, zout, kolen, kunstmest, graan en granulaat. Meer dan 100 jaar ervaring staan borg voor een professionele aanpak en een robuuste... Lees meer