Solimar Fast Fit Kit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Solimar Fast Fit Kit
Article image of: Solimar Fast Fit Kit

Er is nu een eenvoudige manier om de vertrouwde Solimar Fluïdiseerschijven vanaf de buitenzijde van de silo of hopper te monteren n.l. met de Solimar Fast Fit Kit. Boor simpelweg een gat op de juiste plaats aan de buitenzijde van uw silo of hopper en voer de fluïdiseerschijf, voorgemonteerd op de schijfhouder en aangesloten op de Fast Fit Kit, door het gemaakte gat. De foodgrade RVS uitlijnplaat maakt positionering eenvoudig en na het aandraaien van de bevestigingsmoer kunt u de bevestigingskabel loskoppelen en gebruiken voor de installatie van de volgende fluïdiseerschijf.

De Solimar fluïdiseerschijven zijn vervaardigd van slijtvast siliconen en EPDM, geschikt voor o.a. levensmiddelen (FDA goedgekeurd) en de schijfhouders zijn leverbaar in staal, aluminium of roestvaststaal. Als aanvulling op de bestaande range aan fluïdiseerschijven heeft Solimar nu ook zwarte en oranje fluidiseerschijven toegevoegd. De rubberdeeltjes van de zwarte fluïdiseerschijf kunnen met apparatuur waarmee metaaldeeltjes in stortgoed worden gedetecteerd, ook worden opgespoord. Dit is mogelijk doordat deze speciale fluïdiseerschijven zijn geïmpregneerd met ijzeroxide. Dit stelt u in staat om 100% contaminatievrije producten te kunnen garanderen. De oranje schijf is een hoge temperatuurschijf, welke geschikt is voor producten met een temperatuur tot 233 °C.
Naast de uitvoeringen voor silo’s of hoppers fabriceert SOLIMAR ook speciale fluïdiseerschijven voor bulktransporttoepassingen zoals voor bulkopleggers, bulkcontainers en bulktreinwagons.

De Solimar fluïdiseerschijven worden gebruikt om het uitstromen van droge bulkproducten uit silo’s, hoppers, weegbunkers of filters te bevorderen. Het principe van de fluïdiseerschijf is dat een luchtstroom via de schijfhouder en de schijf gelijkmatig langs de silowand wordt verspreid, waarbij ook een lichte vibratie optreedt, waardoor het product wordt gefluïdiseerd. Deze gecombineerde werking voorkomt brugvorming of tunnelvorming in silo’s of hoppers.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

Gardner Denver Nederland BV

In Nederland opereert Gardner Denver Nederland B.V., onderdeel van Ingersoll Rand., vanuit Woerden en Heemskerk. Met de merken Elmo Rietschle, Robuschi, Wittig, Nash en Thomas is Gardner Denver toonaangevend op... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer