Solids Rotterdam ziet volledige industrie samenkomen

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Solids Rotterdam ziet volledige industrie samenkomen

De zevende editie van Solids op 4 en 5 oktober in Rotterdam Ahoy is in combinatie Pumps & Valves bezocht door ruim 3.000 professionals. Gezamenlijk telden beide beurzen 250 exposanten, die hun innovaties en technologische oplossingen presenteerden aan duizenden belangstellenden, als algemeen directeuren, technisch managers, procestechnologen, onderhoudsmanagers, R&D managers en operationeel managers uit de olie & gas -, (petro) chemie -, metaal -, food & beverage en (proces) waterbehandeling industrie.

Gedurende twee beursdagen verwelkomden gerenommeerde partijen als Dinnissen Process Technology, TBMA Europe, Eskens Process Solutions, E&R, VDL Industrial Products, Tallpack International en J-Tec Material Handling duizenden bezoekers uit de procesindustrie. “De trouwe Solids community was volledig vertegenwoordigd in Rotterdam”, zegt Marita Marcelis namens Solids Rotterdam. “We kijken positief terug op de beurs. Zowel exposanten als bezoekers gaven aan tevreden te zijn. De bezoekerskwaliteit was volgens exposanten van hoog niveau, terwijl bezoekers erg te spreken waren over de vele innovaties van de exposanten. Meer dan de helft van de bezoekers gaf aan producten te willen aanschaffen die ze op de beurs hebben gezien”, aldus Marcelis.

Gelijktijdig met Solids vond Pumps & Valves plaats, de Nederlandse vakbeurs voor de ‘liquids’ industrie. Bezoekers konden vrij over lopen naar Pumps & Valves waar specialisten in onder andere pompen, afsluiters, leidingsystemen en filters innovaties presenteren voor onder meer de olie & gas, chemie, metaal en (proces)waterbehandeling industrie. Deze combinatie van beurzen vormde het grootste processing evenement van de Benelux.

Naast de exposanten op de beursvloer was er ook van alles te doen tijdens deze twee dagen. Zo verzorgde Stuvex dit jaar een live stofexplosie. Deze luidde de beurs met een harde knal in. Tevens schreven verschillende exposanten zich vooraf in voor de Innovations on Tour waarbij elke exposant in een korte presentatie van tien minuten zijn of haar productinnovatie toelichtte aan de passerende bezoekers in zijn of haar stand. Zo presenteerde onder andere VEGA de Vegapuls 69, een sensor voor continu niveaumeting van stortgoederen onder verschillende procesomstandigheden en Verbaten Stortgoedtechniek presenteerde van nieuw agentschap Lawer S.p.A een volautomatische weeg/doseer unit voor de voedingsindustrie.

Solids Rotterdam is onderdeel van de Solids European Series die zich exclusief richt op de stortgoed verwerkende industrie, met vakbeurzen in Rotterdam, Antwerpen, Dortmund, Zürich, Krakow en Moskou. Deze zes evenementen brengen in totaal 1.100 exposanten in contact met 15.000 bezoekers. Met deze series kunnen leveranciers en producenten de verschillende nationale markten bereiken. Solids keert in 2019 weer terug naar Rotterdam op 2 en 3 oktober.

Geschreven door

Evenementenhal Gorinchem, Hardenberg, Venray

De grote wereld wordt door digitalisering alleen maar kleiner. Op elk moment en overal ter wereld leggen mensen contact met elkaar door middel van internet, telefoon, televisie en ga zo... Lees meer