Solids Antwerpen na 4 jaar eindelijk terug

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Solids Antwerpen na 4 jaar eindelijk terug

Na vier jaar komt de poeder- & bulkindustrie op 16 en 17 november 2022 weer samen op de beurs Solids ­Antwerpen. De beurs biedt een veelzijdig seminarprogramma en twee nieuwe themazones.

Na lang wachten is er voor iedereen in de solids-sector eindelijk weer gelegenheid om in levenden lijve te netwerken en kennis bij te spijkeren. Nog ruim een week en dan gaat de 11e editie van de vakbeurs in Antwerpen van start. Als Europa’s grootste knooppunt voor bulkgoederen is Antwerp Expo op 16 & 17 november een uitgelezen ontmoetingsplek voor solids professionals. Maar liefst 125+ exposanten en partners staan klaar om er met de verwachte 1.500 bezoekers dé bijeenkomst van het jaar voor de poeder- en bulkindustrie van te maken. Als ontmoetingsplatform, zakelijke hotspot en baken van knowhow biedt de beurs alles wat professionals uit de sector nodig hebben om zich voor te bereiden op de sterke toekomst van de procestechnologie.

Inspiratie

Dankzij het gratis seminarprogramma, georganiseerd in samenwerking met kennispartners EHEDG, Endress+Hauser, Athex Industrial Suppliers, Endress+Hauser, Adinex, Daxner, Uptimise, F.lli Sacchi, Silbloxx en Munters, kunnen beursbezoekers inspiratie opdoen, hun kennis opfrissen, inzichten verwerven in nieuwe trends en groeikansen ontdekken voor hun bedrijf. De onderwerpen die in deze kennissessies aan bod komen zijn onder andere procesoptimalisatie door efficiënte cleaning, statische aarding van bulk- en tankwagens, meting van vocht in vaste stoffen en explosieveiligheid, robotisering, automatisering en digitalisering.

Zones met speciale focus

Naast de vertrouwde elementen, zoals het kennisprogramma, zijn er ook nieuwigheden toegevoegd aan het beursaanbod, waaronder zones met een speciale focus. Bezoekers die op zoek zijn naar een partner die een oplossing biedt op het vlak van recycling, kunnen terecht in de Recycling Plaza. Bezoekers die op zich willen oriënteren op innovaties en jonge bedrijvigheid, kunnen hun licht opsteken in de StartUp Zone.

Innovation Tour & Award

Innovatie is één van de pijlers van Solids Antwerpen. Revolutionaire technologieën en ontwikkelingen, cruciaal voor de toekomst van de sector bieden bezoekers oplossingen voor hun uitdagingen. Het gaat hier niet om kortstondige nieuwigheden, maar om duurzame innovaties. Er is een gratis rondleiding langs duurzame innovaties, ontwikkelingen en materialen: de Innovation Tour. De exposanten die deelnemen aan de Innovation Tour maken kans op de Innovation Award. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens het afterwork event op 16 november vanaf 17.00u. Deze borrel is het ideale moment om te netwerken met de hele community.

________________________________________________

Article image of: Solids Antwerpen na 4 jaar eindelijk terug

Praktische ­informatie

• Antwerp Expo
wo. 16 november 2022: 10:00-18:00 uur
(afterwork event vanaf 17:00 uur)
do. 17 november 2022: 10:00-18:00 uur
• Gratis toegang
via www.solids-antwerp.be met code BAAN1000
Tickets zijn geldig voor beide dagen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark