SOLIDS 2011 presenteert praktische ATEX seminars

icon.highlightedarticle.dark Management
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: SOLIDS 2011 presenteert praktische ATEX seminars

Ahoy Rotterdam is op woensdag 5 en donderdag 6 oktober a.s. het podium voor de vakbeurs SOLIDS, het enige branchespecifieke ontmoetingsmoment voor de Nederlandse bulk- en stortgoederensector in 2011. Aanvullend op een breed exposantenaanbod biedt organisator easyFairs een hoogwaardig seminarprogramma waarin speciale aandacht is voor trends en ontwikkelingen in ATEX 95 en 137.

ATEX, naar het Franse acroniem ATmosphères EXplosible, is na het invoeren van de richtlijnen in juli 2003 nog steeds een actueel thema dat bedrijven veel tijd en geld kost. Op de hoogte blijven van nieuwe richtlijnen, technieken en strategieën is essentieel voor een goede bedrijfsvoering voor organisaties die actief zijn op het gebied van poeders, granulaten en bulkgoederen.

Voortbordurend op deze informatiebehoefte en het succes van het ATEX forum tijdens SOLIDS Antwerpen eerder dit jaar, presenteert SOLIDS 2011 beide beursdagen korte ATEX seminars. De insteek van de bijeenkomsten is het op een toegankelijke manier verschaffen van praktische informatie voor zowel directie & management van organisaties als voor engineers, inkopers, onderhoudsmanagers en technisch verantwoordelijken.

Gevarieerd programma
In samenwerking met de Belgische explosion safety consultants van Adinex N.V. is een attractief programma samengesteld dat dieper ingaat op factoren met betrekking tot ATEX 95 en 137. Coördinator Filip Verplaetsen heeft een interessante mix van sprekers bereid gevonden een bijdrage te leveren aan het programma. Beide beursdagen beginnen met een korte introductie op het thema, gevolgd door een workshop in het kader van het belang van stofexplosiekarakteristieken. Filip Verplaetsen neemt bezoekers aan de hand van een aantal demo’s mee in de risico’s en gevaren die op de loer liggen. De overige lezingen worden ingevuld door ISMA/Stuvex, Keller Lufttechnik Benelux en Fike Europe.

Aanvullende bijeenkomsten
Naast de ATEX seminars is tijdens SOLIDS ook ruimte voor andere actuele thema’s uit de branche. Het lezingenprogramma van donderdagmiddag 6 oktober wordt onder andere ingevuld door INADCO die zich buigt over het onderwerp ‘Vochtmeten in inhomogene bulkgoederen’ en Aerzen Nederland B.V. die een wereldprimeur presenteert; de Delta Hybrid schroefblower.

De bijeenkomsten tijdens SOLIDS 2011 zijn gratis bij te wonen. Voor meer informatie over de beurs en het programma zie onderstaande link.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Easyfairs®

Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs... Lees meer