Snelsluitschuif bij VDL Agrotech.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Snelsluitschuif bij VDL Agrotech.

VDL Agrotech geeft veel aandacht aan de producten die met explosiebeveiliging te maken hebben. Sinds het aangaan van de vertegenwoordiging van Atex Explosionsschutz hebben producten voor explosiebeveiliging een belangrijke plaats ingenomen in het productenpakket van VDL.

Een zéér succesvol product is de zogenaamde snelsluitschuif. Deze wordt zowel ingezet in preventieve systemen met infrarood detectie evenals in een explosievaste uitvoering (als ontkoppeling) met drukdetectie.
Basis is de hoogwaardige schuif van het fabrikaat Kammerer welke bekend staat om zijn betrouwbaarheid. Deze schuiven van Kammerer hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in de pharma-, chemie en voedingsmiddelenindustrie en mogen rustig de beste in hun soort genoemd worden.
Lastige procesomstandigheden gaat VDL met deze schuif dus niet uit de weg en ook bedrijven met hoge eisen m.b.t. hygiëne mogen aankloppen.
Uniek aan de schuif is dat hij na een activatie voor de explosiebeveiliging direct weer inzetbaar is waar andere schuiven revisietijd nodig hebben. Dit kan kostbare productietijd sparen en hoge kosten voor revisie blijven achterwege. Door deze eigenschap is het zelfs mogelijk de schuif met een normale snelheid naar wens open en dicht te sturen zodat hij ook als ‘normale’ schuif in het proces kan worden gebruikt.

Geschreven door

Logo van:Snelsluitschuif bij VDL Agrotech.

VDL Industrial Products b.v.

VDL Industrial Products is actief op het gebied van verkoop en service van componenten voor afzuiginstallaties en stortgoedbehandeling zoals modulaire buissystemen, roterende sluizen, ventilatoren, cyclonen, wissel- en vlinderkleppen en triltransporteurs.... Lees meer