Snelroldeuren voor omgevingen met explosiegevaar (Atex)

52 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Snelroldeuren voor omgevingen met explosiegevaar (Atex)

In omgevingen met een verhoogd risico op explosiegevaar is het van levensbelang dat de juiste materialen worden gebruikt bij de inrichting van een ruimte. Electromotoren en statische materialen kunnen in gebruik zorgen voor elektrische spanningen wat de aanleiding kan zijn tot een explosie. De vernieuwde ATEX serie van Dynaco is speciaal geschikt voor zones met verhoogd risico op explosies. Deze deuren zijn geschikt voor ruimtes met een ATEX-classificatie in zone 1 en 2 voor gassen en zone 21 en 22 voor stof. In technische termen zijn deze deuren geschikt voor zones: Ex II 2GD IIC T4, IIIB 135°C en Ex II 3GD IIC T4, IIIB 135°C.

Ontwerp
Bij het ontwerp van de ATEX lijn overal rekening mee gehouden. Alle metalen onderdelen zijn uitgerust in hoogwaardig roest vrij staal (RVS) terwijl het deurblad en alle niet metalen onderdelen zijn vervaardigd uit een antistatisch materiaal. De combinatie van deze materialen zorgt ervoor dat een ATEX deur in gebruik geen elektrische spanningen kan genereren.

Certificering
Iedere deur wordt door Notified Body Apragaz beoordeeld en gecertificeerd. Bij de montage van een ATEX deur ontvangt de klant een officiële conformiteitsbeoordeling, gekoppeld aan serienummer wat zekerheid biedt dat de ATEX deur volledig voldoet aan de aangeduide ATEX voorwaarden.

Kenmerken
Ondanks het gebruik van deze materialen ten opzichte van de standaard deuren van Dynaco heeft een ATEX deur dezelfde typische voordelen van een Dynaco snelroldeur; een korte cyclus van openen en sluiten, een zeer hoge graad van afdichting rond de volledige omtrek van de deur en een zelf reïntroducerend deurblad. Hierdoor daalt het energieverbruik terwijl de doorstroming van het productieproces ongehinderd en snel kan blijven verlopen.

Geschreven door

Logo van:Snelroldeuren voor omgevingen met explosiegevaar (Atex)

VLP flexibele afscheidingen

Innovatieve maatwerk oplossingen voor wering van o.a. tocht, stof, kou, geluid etc. voor industriële toepassingen. Lees meer