Smeltdruksensoren voor extrusie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De technologie voor extrusie verandert heel snel. De lat ligt steeds hoger en eisen worden strenger. Decennialang waren de klassieke smeltdruktransmitters voor extrusie gevuld met kwik of sodium. Nog steeds wordt dit type transmitter het meest ingezet. Uiteraard zijn het geschikte transmitters voor heel wat toepassingen.

Toch bestaan er ook alternatieven, zoals de transmitters die gevuld zijn met FDA gekeurde olie in plaats van kwik. Met dezelfde nauwkeurigheid en reactiviteit toch een gezonder en ecologisch alternatief.

Deze smeltdruksensor terwin 2000 heeft veel unieke voordelen.
Deze smeltdruktransmitters zijn niet gevuld met kwik of andere (soms gevaarlijke) vloeistoffen, maar bestaat geheel uit roestvrijstaal.Dus is perfect veilig voor elke mogelijke toepassing, en al zeker in de farmaceutische- en voedingssector. Met een uniek en gepatenteerd systeem slaagt Terwin erin de meest nauwkeurige, veilige en ecologisch verantwoorde smeltdrukopnemer te maken.

Let bij de keuze van uw smeltdruksensor ook op het diafragma. Dit moet zeer sterk zijn, om de duurzaamheid van uw transmitter te verhogen.
Sommige transducers zijn geschikt voor procestemperaturen van 450°C, en ongevoelig voor beschadiging of corrosie dankzij een extra dik diafragma.

Geschreven door

Retec Instruments Bvba

RETEC INSTRUMENTS Retec is specialist in het meten van niveau, druk, debiet en temperatuur in de industriële omgeving. Nauwkeurige meetgegevens zijn onmisbaar voor de continuïteit, kwaliteit en efficiëntie van uw... Lees meer