Siemens ontwikkelt online game: Plantville

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

In Plantville – de online game ontwikkeld door Siemens – ervaren spelers wat er komt kijken bij het runnen van een fabriek. Het spel dat in de Verenigde Staten al meer dan 20.000 spelers kent, wordt nu ook in ons land geïntroduceerd. Naast leuk is Plantville ook nog eens informatief en competitief om te spelen.

Pete Taylor is de plant manager van de ‘AC/DC Motor Company’, één van de vier fabrieken in Plantville. De stereotiepe plant manager – veiligheidsbril en -helm, blauw overhemd – heeft zijn zaakjes goed voor elkaar: het bedrijf draait voorbeeldig en scoort 100% op alle indicatoren. Dat kan niet gezegd worden van de andere drie fabrieken in Plantville: een vitaminenfabriek, een flessenfabriek en een treinenfabriek. Elk van de fabrieken kampt met eigen problemen. Of het nu over kwaliteit, medewerkertevredenheid, energieverbruik of veiligheid gaat: de speler zal het op moeten lossen.

Alles draait in het spel om KPI’s: Key Performance Indicators. Net als in een echte productieomgeving zijn het indicatoren zoals kwaliteit en leverbetrouwbaarheid die in Plantville van belang zijn. Door bepaalde doelen te behalen of processen te verbeteren, scoort de speler op zijn KPI’s. Overigens gaat het daarbij veel verder dan alleen omzet en productie. Ook KPI’s als ennergy-efficiency, veiligheid en medewerkertevredenheid spelen een belangrijke rol.

Plantville, oorspronkelijk ontwikkeld in de Verenigde Staten, heeft tot doel een brede groep mensen spelenderwijs kennis te laten maken met het gedachtegoed en het productportfolio van Siemens: van scholieren en studenten, tot (potentiële) werknemers en klanten. Overigens heeft het spel geen overdreven Siemens-sausje. Slechts wie doorklikt op de oplossingen, komt op de internet productpagina’s van Siemens Nederland voor meer technische informatie.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark