Sibelco plaatst zeefmachine van Jöst op hoogte

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Sibelco plaatst zeefmachine van Jöst op hoogte

Sibelco leverancier van geavanceerde mineralen heeft in Wessem ( Limburg ) een vestiging waar filterzand geproduceerd wordt voor tal van toepassingen. Via een proces van drogen en nauwkeurig zeven komen deze producten tot stand en vinden hun weg naar afnemers over de gehele wereld.

De eerste stap in dit proces betreft de verwijdering van stenen en overige bestanddelen die groter zijn dan 20 mm. Hiervoor heeft Sibelco recent een zeefmachine van Jöst aangeschaft. Het nog natte zand met een stortgewicht van 1,6 kg per liter wordt hier met een beker-elevator boven een hoge silo gebracht en komt met 180 ton per uur in de zeefmachine terecht. De korrelgrootte van het zand varieert tussen 0,2 tot 8 mm. Een duidelijke opgave die vraagt om een robuuste oplossing. Typisch iets voor de afdeling ’Steine und Erde’ van Jöst uit Dülmen.

De zeefmachine is uitgevoerd met een onbalansaandrijving van eigen fabrikaat en een staaldraad zeefdek met een polyurethaancoating. Uitwisselbare slijtplaten zijn eveneens voorzien en zorgen voor bescherming van de opstortsectie en de bodemplaten. Verder staat de unit met vier veren op een speciale ondersteuningsconstructie en vormt daarmee nagenoeg een trillingsvrije opstelling. Vanwege de buitenopstelling is overigens gekozen voor een totaal verzinkte uitvoering.

Geschreven door

Logo van:Sibelco plaatst zeefmachine van Jöst op hoogte

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer