Cake, slagroom, marshmallow en dessertmousses, het zijn allemaal producten met ingeslagen lucht. Met de Shuffle-Mix van het gelijknamige bedrijf uit Barneveld verloopt het beluchten beter, efficiënter en duurzamer. De machines vinden dan ook hun weg naar voedingsmiddelenbedrijven over de hele wereld. De basis van deze revolutionaire en gepatenteerde manier van beluchten is het ouderwetse karnen. Het principe van de Shuffle-Mix is eenvoudig: Als je met een voorwerp door een vloeistof beweegt, ontstaat een werveling. Daarbij komt er lucht in de vloeistof. In de Shuffle-Mix werkt dat als volgt: een as waaraan schijfjes met druppelvormige gaatjes zijn bevestigd, beweegt door een buis gevuld met vloeistof en lucht. Het resultaat is een homogeen belucht product volgens een vooraf bepaalde dichtheid, ideaal voor vloeibare voedingsmiddelen als cakebeslag, slagroom, marshmallows en luchtige desserts. Ook toevoegingen als kleurstof, gelatine en vruchtenstukjes van maximaal 4 mm zijn mogelijk.