Semi-automatisch verpakken van veevoeders bij AgriV

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Semi-automatisch verpakken van veevoeders bij AgriV

Automatisch verpakken komt in verschillende vormen en maten. Daarom werken wij steeds op maat. Zo ook bij veevoederproducent AgriV, die zijn manuele verpakkingslijn wilde upgraden naar een snellere, efficiëntere en ergonomische verpakkingsmethode. Een semi-automatische lijn bleek de geschikte oplossing.

Het dierenvoeder komt uit de menginstallatie op een transportband. Van daaruit wordt het voeder ofwel naar de afzakinstallatie gestuurd, ofwel naar het big bag vulstation.

Via de afzakintallatie
In de nieuwe opstelling hangt een medewerker lege zaken klaar in de machine en begeleidt de gevulde zakken naar de sluitlijn. Hier kleeft hij het geprinte label op de zak.

Een Winner robotpalletiser neemt het zwaarste werk over en stapelt de gevulde zakken direct op de palletwikkelaar, die de gestapelde pallet wikkelt: klaar voor transport.

Via het big bag station
Het gemengde product wordt vanop de band in 1 keer in het big bag station gestort. De big bags (van 500 kg) staan klaar op een pallet en kunnen gemakkelijk vervoerd worden.

Het resultaat
Vroeger kon AgriV tot zo’n 50 zakken per uur afvullen en verpakken. Dankzij hun vernieuwde lijn halen zij nu tot wel 200 zakken per uur. De medewerker die de lijn bedient, kan de zwaardere taken overlaten aan de machine.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Semi-automatisch verpakken van veevoeders bij AgriV

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer