Selecteer de perfecte doseerschroef voor jouw toepassing

icon.highlightedarticle.dark Doseren
286 bekeken Laatste wijziging: 31 oktober 2023
Ongebonden vezeldoseerschroef
Ongebonden vezeldoseerschroef | Foto: SPS | Solids Process Solutions

Het feilloos doseren van poeders, pellets, snippers en vezels is een essentieel aspect in tal van industriële processen. Maar hoe selecteer je de meest geschikte doseerschroef voor jouw specifieke toepassing? Bij SPS | Solids Process Solutions begrijpen we de complexiteit van deze uitdaging en zijn we er om je te begeleiden.

Drie belangrijke variabelen voor de selectie van een perfecte doseerschroef:

  1. Vorm van het stortgoed en deeltjesgrootte: Of je nu werkt met fijne poeders of grover materiaal, wij hebben de oplossing die bij jouw behoeften past.
  2. Stortgoedkarakteristieken: Elk type stortgoed gedraagt zich anders. We begrijpen deze unieke eigenschappen en kunnen je adviseren over de ideale doseerschroef.
  3. Gewenste doseercapaciteit: Of je nu een hoge of lage doseersnelheid nodig hebt, we hebben de juiste doseerschroef voor jouw productieproces.

Verken onze hoofdtypes doseerschroeven:

  • Enkelspiraalschroef: Ideaal voor veel soorten stortgoed, met aanpassingen voor verschillende omstandigheden.
  • Enkelbladschroef: Robuust en geschikt voor een verscheidenheid aan materialen, met opties voor extra remming.
  • Glasvezelschroef: Voor het nauwkeurig doseren van glasvezels, met een speciaal ontworpen as en blad.
  • Ongebonden vezelschroef: Perfect voor vezels met variërende lengtes, dankzij het unieke schroefbladontwerp.
  • Dubbel- en dubbel concaafschroeven: Voor de meest veeleisende toepassingen, met oplossingen voor adhesieve poeders en extreem doorschietende stortgoederen.

Bespaar tijd en fouten met onze selectiekaart voor doseerschroeven

Op onze website kun je een handige selectiekaart downloaden die je helpt bij het kiezen van de juiste doseerschroef voor jouw stortgoed. En onthoud, als je nog steeds twijfels hebt, staan onze experts klaar om je te voorzien van persoonlijk advies.

Kies voor precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid in jouw doseerprocessen. Ontdek de wereld van doseerschroeven bij SPS | Solids Process Solutions en maak jouw productieproces slimmer en effectiever dan ooit tevoren!

Bekijk de selectiekaart doseerschroevenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Selecteer de perfecte doseerschroef voor jouw toepassing

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer