SCOTT tekent exclusieve overeenkomst met SCE voor distributie in VS

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

SCE ontwerpt en bouwt reeds in meer dan 70 verschillende landen over de hele wereld hoogwaardige opslaginfrastructuur voor de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. Om klanten uit de VS makkelijker toegang te geven tot de opslagoplossingen van SCE, sloot de expert in vierkante silo’s uit Lichtervelde een exclusieve distributieovereenkomst met het Amerikaans SCOTT. Het toonaangevende apparatuur- en technologiebedrijf zal zijn verkoop- en marketingexpertise activeren om de verkoop op de Amerikaanse markt te stimuleren.

“Hoogwaardige industriële bulkopslag is essentieel voor een efficiënte en betrouwbare productiefaciliteit”, zegt Pete Calderon, head of sales bij SCOTT. “De SCE-silo’s verbreden en versterken het productportfolio van SCOTT. Zo krijgen onze klanten toegang tot een bredere waaier aan opslagtechnologie. Het nieuwe massastroomsysteem en de hygiënische oplossing zonder bouten van SCE biedt SCOTT bovendien toegang tot nieuwe industrieën die dit soort specifieke industriële opslag nodig hebben.”

“Voor de graanverwerkingsindustrie bijvoorbeeld, is deze premium-oplossing een eenvoudig te installeren oplossing dankzij de standaardcomponenten. Bovendien biedt het een uitstekende verhouding tussen gewicht en stevigheid. Zo is het een alternatief voor traditionele installaties met betonnen silo`s. Dit betekent voor klanten een aanzienlijke besparing op de totale installatiekost. ”

“SCE wil elke vorm van ‘verspilling’ in verwerkingsfaciliteiten elimineren”, zegt Andy Vanparys, Head of Business Development bij SCE. “SCE biedt innovatieve oplossingen om silo-opslag te integreren in een gebouw. Onze vierkante silo’s worden nu reeds gebruikt in verschillende graanverwerkingsfaciliteiten, zoals bij producenten van droogvoeder voor huisdieren, meelfabrieken en mengvoederfabrikanten. Naast de gladde wanden bieden we ook de gegolfde wanden aan die vaak worden gebruikt voor de opslag van goed lopende producten zoals koffiebonen, rijst, mout, zaden, enzovoort…”

SCE fungeerde reeds als partner in verschillende projecten in de VS in de diervoeder- en koffie-industrie. Het bedrijf uit Lichtervelde heeft ondertussen een track record van meer dan 700 verschillende projecten over de hele wereld. “We delen de ambitie met SCOTT om de meest efficiënte oplossingen voor onze klanten te vinden. Daarom zijn we ervan overtuigd dat deze deal een win-win is voor beide bedrijven.”

Scott Equipment Company is een toonaangevende fabrikant van verwerkings- en industriële apparatuur en wereldwijde leverancier van aangepaste verwerkingsapparatuur voor de agrarische en industriële markten. In 1966, R.V. (Dick) Lucas startte een kleine productiewerkplaats voor diervoederverwerking in Jordan, Minnesota. Gedreven door de ambitie om op maat gemaakte kwaliteitsproducten te produceren voor een breed scala aan industrieën, levert Scott Equipment vandaag verwerkingsapparatuur in tal van industrieën in de Verenigde Staten en vele andere landen.

Van hun originele voerverwerkingsapparatuur tot het gepatenteerde AST-droogsysteem, ontwerpt en produceert batchgewijs, evenals continue mengsystemen, blenders, koelers voor grondmateriaal, verkleinapparatuur, productscheidingsapparatuur en droge bulkopslagbakken. Dankzij de flexibele ontwerpmogelijkheden en het volledig aangepaste productieproces zijn de verwerkings- en mengapparatuur van SCOTT flexibel en dus bruikbaar binnen verschillende industriële toepassingen, waaronder farmaceutische, voedsel-, landbouw-, industriële en afvalreductietoepassingen.

Contacts @ SCOTT
Pat Leuer | Sales | +1 952-758-0432 | |
Pete Calderon | Head of Sales | +1 817-819-8937 |

Contacts @ SCE:
Carl Strijbol | Head of Sales | +32 496 124338 | |

Geschreven door

Logo van:SCOTT tekent exclusieve overeenkomst met SCE voor distributie in VS

SCE NV Silo Construction and Engineering

SCE heeft een jarenlange ervaring in de productie van siloprojecten voor bulkopslag van korrel- en poedervormige producten. Ons hoog gekwalificeerd engineerings- en constructieteam garandeert een feilloze totaalaanpak. Van voorafgaand onderzoek... Lees meer