Schroefweging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Schroefweging

Als men in een systeem van schroeftransporteurs wil wegen en/of doseren, wordt vaak nog gedacht aan het inpassen van bijvoorbeeld een bandtransporteur met bandweger of een ander meetsysteem om zo in een meting en/of dosering te voorzien.
Sinds een aantal jaren ontwerpen, fabriceren, leveren, monteren en onderhouden wij weegsystemen voor het wegen van schroeftransporteurs.
Bij een schroefweging is een complete schroeftransporteur in een weegframe opgehangen.
Daarbij is gekozen voor een weegframe met draaipunten, om zo de invloed van de instort te minimaliseren. Deze kunnen geleverd worden als losse weging of compleet met schroeftransporteur.
Het complete systeem is samengesteld uit een schroeftransporteur WSC, een weegframe WS911, een snelheidsopnemer SPU en een elektronica unit.
De weging kan geïnstalleerd worden in vrijwel ieder schroeftransportsysteem, zowel bestaand als nieuw te bouwen.
Zo kan men eenvoudig een volumetrisch transport omzetten in een gravimetrisch gemeten en daarmee beheersbaar transport.
Het weegframe is beschikbaar in verschillende afmetingen, voor vrijwel iedere toepassing. Wel dient men de toepassing eerst te beoordelen op haalbaarheid.
Momenteel hebben we ons ontwerp voorgelegd aan de KEMA voor het verkrijgen van een ATEX certifcaat.

Mocht U hierover vragen hebben of een toepassing willen bespreken aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Geschreven door

Logo van:Schroefweging

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer