Schrage schijventransporteurs

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
47 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Schrage schijventransporteurs

De Schrage schijventransporteur is voor het zowel horizontaal, schuin of verticaal transporteren van allerlei stortgoed. Vrijwel ieder strotgoed met een korrelgrootte van 0 tot 40 mm. en een maximum temperatuur van 500˚C kan worden getransporteerd bij een maximum capaciteit van 60 m³/uur.

De schrijventransporteur is een uit stalen of roestvaststalen buizen opgebouwd systeem, met een aandrijfstation, een spanstation, één (of meerdere) inlopen en één (of meerdere) uitlopen.In de buis worden schijven voortgetrokken, die met elkaar verbonden zijn d.m.v. kettingschalmen.Tussen de kunststof schijven wordt het stortgoed meegenomen.

De transportrichting is in alle richtingen vrij te kiezen (net als bij pneumatisch transportsysteem).

Met als verdere voordelen:
• transportlengtes in één systeem tot 60 meter
• opvoerhoogtes verticaal tot 30 meter
• geheel gesloten, stofdicht
• transport mogelijk bij onder- of overdruk
• zeer robuuste industriële uitvoering
• laag energieverbruik
• gering geluidsniveau.

De schrijventransporteur is bij uitstek geschikt voor het transporteren van filterstof, vliegas, mineralen, chemicaliën en soortgelijke materialen. Middels een frequentieregelaar kan men met het systeem ook doseren.

Meer dan 3500 geleverde installaties bevestigen inmiddels de genoemde voordelen en een tevreden gebruik van de Schrage schijventransporteur als transporteur en/of elevator.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Schrage schijventransporteurs

MATEC massagoed techniek

30 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie: – componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed, – big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport – specialist... Lees meer